Hovudside

Hvordan Grow påske Cactus innendørs

by Walther

Påsken kaktus har langvarig blomstrer som trives i kjølig vær og er spesielt tilpasningsdyktig til å være en potteplante. Opprinnelig dyrket i jungelen, dette kaktus har spisse blader og flatet usammenhengende segmenter. Som en hardfør vinteranlegg, trives den i skyggen og bør ikke bli dyrket i fullt sollys. Det tåler temperaturer på 28 F., men bør ikke stå ute i harde fryser. Omsorg for din påske kaktus vil gi ditt hjem med mange blomster som kan bidra til en fantastisk naturlig midtpunkt i rommet ditt.

Bruksanvisning


•  Velg en beholder som har drenering hull som er minst en tomme i diameter. Bland to deler plante jord med en del vermikulitt. Fyll beholderen, men la en 1/2 tomme på toppen. Plasser påske kaktus i beholderen.

•  Pakk jorda tett rundt kaktus for å forhindre luftlommer. Vann grundig og legg den på en tallerken. Unngå vann bygge opp i skål ved å holde anlegget i noen minutter slik at vannet kan passere gjennom jorda og ut av dreneringshull. Avstå fra vanning din kaktus når jorda er fortsatt fuktig. Tillate for jorda tørke i mellom ukentlig vanning.

•  Gjødsle din kaktus månedlig når du begynner å se ny vekst. Fortynne 1/4 løselig gjødsel som har en NPK av 20-20-20 med 3/4 vann. Vanne kaktus med gjødsel.

•  Plasser kaktus ved et vindu som får delvis skygge. Plasser persienner eller en lys gardin foran vinduet for å redusere sollys. Påske kaktus trives i kjølige temperaturer på 55-65 F.

•  Forbered deg kaktus for blomstringen ved å plassere kaktus i et skap i 12 timer hver natt i 8 uker. Påske kaktus generelt begynne å utvikle knopper i februar.

•  Plasser kaktus i et lysere rom etter at den har startet blomstringen. Oppblomstringer vil vare fra april til mai, så lenge deres romtemperatur ikke går under 60 F.

Tips og advarsler


  • Vokse en annen påske kaktus fra borekaks ved at borekaks tørke i 24 timer før nyplanting.
  • Unngå rot råtne ved å trykke på jorda for å se om det fortsatt er fuktig fra forrige vanning.