Hovudside

Har plantene vokser fortere i lys eller mørk?

by Walther

Har plantene vokser fortere i lys eller mørk?

Måten lysforhold kan påvirke plantevekst behøver ikke å være overveldende, som konseptet er relativt rett frem. Forstå lys innflytelse er viktig kunnskap for begynnelsen gartner eller botaniker.

Plantevekst i Darkness


Plantene vokser fort i mørket, og gjør det fordi de opererer på biologiske sykluser. Ifølge ScienceDaily.com, universitet forskning avdekket at planter vise veksten i predawn timer, og slutte vekst i dagslys. I forenklede vilkår, er det fornuftig at plantene vil vokse om natten siden dagslys aktivitet består av absorbere lys for fotosyntese.

Varianter av Darkness


Planter er nedfelt med phytochromes - detektorer som forteller forskjellen mellom mørkets frembrudd, en overskyet dag og blir overskygget av andre planter - og dermed er alle dårlige lysforhold er ikke det samme til en plante. I 2008 ScienceDaily.com avslørte at høye spinkle planter er et biprodukt av "Shade Avoidance Syndrome", et vitenskapelig begrep for et anlegg tendens til å øke sin produksjon av veksthormon auxin, slik at planten til å vokse og strekke seg raskere mot sollys til forbedre sine forhold.

Shade Loving Planter


For mye sol er skadelig for visse plantearter. Biologi Onlines "Lights" Effekt på Vekst, "bemerket at mengden av tid en plante trenger å tilbringe i lyset er kjent som sin" kritiske perioden. " Skygge kjærlig planter vil typisk være de som finnes i en skog eller jungel der forholdene er mørkere på grunn av baldakin planter slik at flekkete eller ørsmå mengder sollys å nå de mindre planter, noe som betyr at de ikke er helt ute av lys, men har tilpasset til å blomstre i deres lave -lys forhold.