Hovudside

Balkong Hage tips

by Walther

Balkong Hage tips

Slå en liten utendørs balkong inn i en frodig hage tar minimal innsats hvis du dra nytte av planter som vokser godt i beholdere. Mange hageplanter vokser godt i en container hage, og det er også plantesorter tilgjengelige som hybridiserte spesielt for pot kultur. Velge riktige planter og omsorg for dem riktig gjør balkongen din hage en suksess.

Sun Betraktninger


Hvilke typer planter du kan vokse, avhenger av hvor mye sollys balkongen mottar. Hvis området mottar minst seks timer med direkte sollys kan du dyrke de fleste sommer grønnsaker, som tomater, og sommer ettårige og flerårige blomster som krever høy lys. Salat, urter og skygge-elskende blomster som impatiens vokser godt på balkonger som får mindre lys. Bruk hjul vognene under tunge planters slik at du enkelt kan flytte dem til å følge solen, hvis det er nødvendig.

Space Savers


Gjør det meste ut av den begrensede plassen på balkongen din ved hjelp av bakkebaserte planters, hyller og hengende kurver. Plante dverg plantesorter eller typer planter som er naturlig mindre. For eksempel tar en standard tomatplante opp masse plass på en liten balkong, men en dverg cherry tomatplante vokser godt i rammen av en hengende kurv. Du kan videre utvide din hagearbeid plass ved å installere blomsterkasser på balkongrekkverk for voksende urter, blad grønnsaker eller blomster.

Container Bekymringer


Plantebeholdere skal alltid ha en nedre dreneringshull for å hindre at for mye vann samler seg i jordsmonnet. Avhengig av konstruksjonen av balkongen din, kan drenering vann utgjøre et problem. Vann samle henhold planters kan råtne tre eller renne gjennom balkongen på balkongen eller terrassen nedenfor i en bygård. Bruk drypptrau henhold mindre potter å samle opp vannet, men husk å tømme dem etter hver vanning. Et annet alternativ er å plassere en stor varmtvannsbereder drypp panne over hageområdet. Sette pottene på toppen av murstein inne i pannen. Den pan samler vannet og mursteinene heve pottene slik at du ikke trenger å tømme pannen etter hver vanning. Dette fungerer spesielt godt for store potter som er vanskelige å flytte.

Gjødsel og vann


Potteplanter tørker ut raskere enn hagen senger, så sjekk din balkong planter daglig og vanne dem før jorden tørker helt ut. Unngå å fukte løvverk, spesielt hvis balkongen mottar minimal lys, som vått løv kan føre til soppsykdommer. Den hyppig vanning nødvendig for potteplanter spyler næringsstoffer fra jorda. Gjødsle hver to til fire uker med en løselig gjødsel formulert for den type planter du vokser.