Hovudside

Materialene for Hevet-Bed Vegetabilsk Hage

by Walther

Materialene for Hevet-Bed Vegetabilsk Hage

Hevet seng hagearbeid blir stadig mer populært hele tiden. Det er mange materialer som folk kan bruke for hevet-sengs grønnsakshager. Beslutningen om hvilke materiale til bruk vil blant annet avhenge av om du vil ha en permanent struktur på det sted hvor hevet sengen skal ligge, hvor mye penger du ønsker å investere og den slags utseende som appellerer mest til deg. Værforholdene kan også være en faktor i beslutningsprosessen.

Tegl og betong


Murstein er relativt dyre, og så lenge de opphøyde bed ikke kommer til å være veldig stor eller svært høy, kan dette være et flott alternativ. I motsetning til tre, er det ingen problemer med insekter eller forfall når du bruker murstein. Det er ikke behov for kjemiske behandlinger slik som de som brukes i trykk-behandlet trelast. En murstein-edge hevet grønnsakshage seng blir nødt til å ha en konkret bunntekst måler 6 til 12 inches høy og 16 til 18 inches bred. Deretter må en 3/8-tommers armeringsstaget være gjenget inn i midten av nettet betong for stabilitet. Mursteinene i disse hevet senger skal legges med mørtel. Slagg blokker er større og tyngre enn murstein, så det er ikke nødvendig å bruke mørtel mellom blokkene.

Stone


Når du oppretter en steinmur hevet grønnsakshage seng, må hele grønnsakshage seng være nivå før steinene er lagt. Hver rad av stener må legges slik at den overlapper den underliggende lag nytt lag. Veggen bør være bredere i bunnen enn det er på toppen, og steinene bør skrånende innover for strukturell stabilitet. Dersom tykkelsen av veggen er høyere enn for en sten, tie steiner, eller lange steiner som er satt inn over bredden av veggen, vil tilføre strukturell styrke. Steinmurer som overstiger 2 meter i høyden bør bygges på en konkret bunntekst og innmurt på plass der.

Ulike Wooden Timbers


Naturlig tre som kjerneved av rødt sedertre er ganske motstandsdyktig mot insekter og forråtnelse. Hvis naturlig tre er gjennomgående i kontakt med fuktig jord, vil treet forringes hurtig. Naturlig tre er betydelig dyrere enn press-behandlet eller syntetisk trelast. Press-behandlet tre er tre som er behandlet med et kjemisk konserveringsmiddel og deretter settes under press slik at trevirket kan absorbere konserveringsmiddel. Landskapet tømmer er avrundet på sidene og flat på toppen og bunnen. De er også behandlet med trebeskyttelsesmiddel, men de er ikke like holdbart som trykkimpregnert trelast.

Syntetisk Lumber


Syntetisk trelast er en produsert produkt som er vanligvis laget av 50 til 100 prosent resirkulert materiale, inkludert plast melk jugs, plastposer og noen ganger avfall trefiber. Den største fordelen ved å syntetisk tømmer, er at det ikke er noen kjemisk behandling som er involvert i fremstillingsprosessen. Det er mer holdbart og mer motstandsdyktig mot insekter og råtnende. I motsetning til tradisjonelle tre, betyr det ikke sprekke eller splint, og det er ikke nødvendig å male eller re-behandle det med vann selfangere.