Hovudside

Slik installerer du et tak Outlet Box

by Walther

Slik installerer du et tak Outlet Box

Behandling eller remodeling et rom er det perfekte tidspunktet for å legge til en sump (ofte kalt en gjeng boks) i taket. Sperrene vil bli utsatt, slik at du enkelt kjøre ledninger til stedet der du vil uttaksboksen skal plasseres. Legge til en sump er en ganske enkel operasjon, men tar en liten bit av planlegging og noen vurdering av de fysiske egenskapene til den endelige, ferdige taket.

Bruksanvisning


•  Bestem plassering for uttaksboksen. Ta hensyn til hva slags enheter du skal plugge inn i stikkontakten og hvor disse enhetene vil være, samt nærhet til eksisterende elektriske ledninger og til en rafter at du kan fikse uttaksboksen til.

•  Kjør elektrisk kabel til stedet der du skal installere uttaksboksen. Denne elektriske kabelen skal ennå ikke være koblet til en elektrisk kilde. Plasser kabelen langs stendere i veggen og sperrene, som beskriver en bane til monteringsstedet, og hold det på plass med kabel stifter spikret inn i treet. La om en ekstra foten av kabel på slutten der du skal installere uttaksboksen.

•  Lag en åpning for elektrisk kabel i den ene enden av uttaksboksen. I metalluttaksbokser, slå ut en av de preparerte åpninger med en skrutrekker og hammer, og med en plastboks, lirke åpne en av de preparerte åpninger med en skrutrekker. Skyv enden av kabelen inn i boksen og dra gjennom overflødig kabel.

•  Plasser sump i posisjon mot et tak rafter og spikre den på plass. Mange outlet boksene vil ha negler forhånds plassert i boksen - bare hamre disse inn i treet når boksen er på plass. Ved plassering av boksen, ta hensyn til tykkelsen av det eventuelle tak. For eksempel, hvis du vil være ferdig med 1/2-tommers-tykke gips i taket, bør kanten av uttaksboksen forlenge 1/2 cm utenfor kanten av rafter.

•  Wire din stikkontakt på kabelen og fest den på innsiden av uttaksboksen.