Hovudside

Highbush Blueberry Sykdommer

by Walther

Highbush Blueberry Sykdommer

Flere alvorlige sykdommer påvirker highbush blåbær som endrer blader, stengler, røtter og bær. Holde bær patcher ryddig og rent, avstand planter riktig og beskjæring gjør dem mindre sannsynlighet for å bli syk. Noen ganger også velholdte bær fange et virus, men det er noen rutiner som hindrer eller riktige sykdommer.

Root Disease


Phytophthora rot råtne fører røtter til å bli svart. Overflødig vann forårsaker denne tilstanden, og det påvirker blåbær som er plantet i områder som ikke drenerer godt. Alvorlige tilfeller føre til bladene til å bli røde eller gule og faller av. Grener dø og til slutt hele anlegget blir drept. Høye temperaturer kan bidra til sykdommen. For å unngå denne sykdommen, plante blåbær i hevet, godt drenert senger og grave ut tung jord, og erstatte dem med lett jord. Formen forblir i jorden i lang tid og påvirker ikke alle planter i blåbær patch.

Flower Disease


Botrytis er en blomst og kvist sykdom på planter forårsaket av sopp som presenterer seg som en grå masse som vises etter en strekning av vått vær. Det starter når blomstene blomstrer og sprer seg inn i kvister. Det overvintrer i grener og vises neste vår. Medvirkende faktorer inkluderer dårlig luftsirkulasjon rundt planter på grunn av liten avstand og overdreven nitrogengjødsling. Soppdreper brukes under midten av blomstre tid og gjentas hver syv til ti dager kan redusere problemet.

Stem Sykdommer


Phomopsis canker forårsaker nye stengler for å dø fra spiss til kronen av blåbær anlegget. Det oppstår vanligvis plutselig og påvirker noen stilker her og der. Høye temperaturer er en faktor. Sykdommen gjør overleve vinteren ved å nagende inne kvister. Stengelen blitt mørkt med lesjoner, og bladene blir oppdaget. Riktig beskjæring og vanning hindrer ofte sykdommen.

Fusicoccum canker viser seg som små røde flekker på stilker som forstørre til en blinken. Det kommer fra en sopp, og er mer sannsynlig å dukke opp i Midtvesten. Sporer infisere planter fra mars til juli, og kan overleve vinteren. Cut canes stiller symptomer til bakken og bruke kalk svovel.

Blad Sykdommer


Chlorosis gjør bladene blir gule på grunn av jern mangler og høy pH i jorda. Holde pH på 4.5 til 5.2 for å korrigere og forebygge problemet.

Blåbær shoestring sykdommen fører bølgete, smale blader som er sigdformet og rødt. Blomstene kan også bli rød og bær blir lilla for tidlig. Berørte planter må trekkes og ødelagt.

Berry Disease


Mummy bær er forårsaket av sopp som utvikler i frukt igjen på busken over vinteren. Unge skudd, blader, blomster og frukt blir brune og bær skrumpe og slå hardt til poenget med mumifisering. Gode ​​sanitære forhold og anvendelse av soppmidler hjelpe, men det beste forsvar er å plante sykdom-resistente highbush blåbær varianter.