Hovudside

DIY: Woodfired Pizza Ovner

by Walther

Pizza kokker i tre korte minutter i en woodfired ovn, og brennhet 700 ° F temperaturer gir en sprø, svertet skorpe som vil rival beste napolitansk pizza. Hvis du liker pizza, kan du ønsker å bygge din egen woodfired ovn. Med en rekke stiler å velge mellom, kan du bygge et mesterverk av dine drømmer eller tilbringe en rask helg lage en leire ovn for en sørvestre følelse. Uansett hvilken type ovn du gjør, gjøre grundige undersøkelser før du begynner, og finne en stor pizzadeig oppskrift, fordi du ønsker å bruke vedovn for underholdende.

Starter


Før du begynner, kartlegge hva slags ovn du vil bygge og hvor du har tenkt å sette den. Selv om du ikke nødvendigvis trenger en stor plass, vil du ønsker et relativt flatt område som er lite påtrengende. Se etter en flekk på siden av gården - ikke så nær huset at røyk fra skorsteinen vil bli trukket inn åpne vinduer, og ikke så langt unna at ovnen vil sitte klønete i sentrum av tunet eller forstyrre lekeområde for barn eller hunder.

Anmeldelse av den lokale byggeforskriftene for ditt område, som kan diktere hvor stor ovn kan være eller hvor langt det skal sitte fra enhver bygning.

De fleste woodfired ovner er dyre å bygge, så vurdere å kjøpe en vedovn ovn kit fra en produsent. Hvis du må bygge din egen, adobe ovner er billigere enn murstein ovner.

Ovn Typer


Adobe ovn er en type woodfired ovn med en ildfast stein base og tykke leirvegger. Sunset Magazine har en steg-for-steg tutorial for denne stilen, som kan bygges i en helg. Adobe ovner bruker en halv vin fat, hønsenetting og en konkret-og-adobe gjørme blanding for å danne en halvkuppelformet ovn som kan slipes og males når den er tørr. Etter at du har fullført adobe ovn, må du la rammen kur og tørke helt, noe som vanligvis tar et par uker.

Murt pizzaovn krever mer tid til å fullføre enn adobe ovnen. Disse ovnene vanligvis koste $ 700 eller mer, som i 2009. Det er mange stiler av murstein pizza ovner på nettet, og de fleste nettsteder tilbyr gratis planer og masse bilder. Murstein pizza ovn bruker firebricks, slagg blokker, armeringsjern og tre for å bygge en stor ramme. Disse ovnene har en tendens til å se litt mer sofistikert enn sine adobe kolleger, men begge stilarter utføre godt og gir tilsvarende resultater.

Typer av Wood


Mens du kan bruke din vedovn for pizza, gryteretter, kjøtt, brød og andre retter du ønsker, vil du gå glipp av hvis du ikke anser smaken av tre. Fordelen med å bruke en vedfyrt ovn, bortsett fra den raske koketiden som gjør pizzabunner blemme og crunch, er smaken den tre røyk formidler til maten. Los Angeles Ovenworks har en omfattende guide til de røykfylte egenskapene til ulike tresorter, og bemerker at hickory og mesquite sterke smaker paret godt med biff og svinekjøtt, mens valnøtt fungerer best med grønnsaker. Bartrær bør unngås på grunn av deres piney harpiks. Når du har blitt vant til dynamikken i den nye woodfired ovn, eksperimentere med smaken av disse forskjellige tresorter.