Hovudside

Slik installerer Wooden Landscape Kanter

by Walther

Wooden landskapet kanter danner en attraktiv barriere i plenen, skille blomsterbed eller en bestemt del fra det resterende området. Selv kanter laget av en rekke materialer som plast, metall, stein, stein og betong er lett tilgjengelig i markedet, har tre kanter et naturlig utseende som går i ett med omgivelsene mens danner en subtil dekorativt barriere. Installere tre liggende kanter er ikke en utfordrende oppgave som krever tidligere erfaring eller et bestemt sett av ferdigheter.

Bruksanvisning


•  Spre pulverisert kritt eller en hageslange over området du ønsker å kanten. Hold linjer så rett som mulig hvis arbeider rundt kantete, rektangulære eller firkantede senger. Mål lengden å beregne mengden av tre kanter materialet du trenger.

•  Dig en grøft over avgrenset linje med en smal spade eller håndholdt hoe. Hold det 1/2-tommers bredere enn tre kanter brettet og 1 / 2- til 3/4-tommers kortere i lengde slik at den skal stikke litt ut fra toppen. Samle skitt i en trillebår. Tamp bunnen av grøften med en lengde på to-til-fire for å gi et stabilt feste for kanting.

•  Legg en kanter bord i grøften for å sikre basen er nivå. Legg jord til noen lav kapasitet og tamp det ned.

•  Linje tre kanter styrene utenfor grøften, og trimme lengden med en sirkelsag om nødvendig. Fest to-for-2 stakes til endene av platene med 2-tommers galvanisert spiker. Plasser innsatsen en tomme under toppen av platene før du fester. Også, måle og fest stakes hver 4 meter langs tre kanter brettet.

•  Senk tre kanter kortet inne i grøften, med innsatsen plassert utenfor blomsterbedet. Kjør innsatsen inne i bakken med en slegge. Kontroller at kanting hviler nivå i grøften eller skyve innsatsen ytterligere.

•  Legg jorda rundt begge sider av de tre kanter boards. Tamp det ned og rake. Legg strimler av torv over eksponert jord for å dekke det.

Tips og advarsler


  • Bruk trykkimpregnert og råte-motstandsdyktig tre for kanting så det varer mange sesonger og ikke råtner lett. For eksempel er 40-trykkimpregnert trelast spesielt vurdert for bakkekontakt og ikke råtner lett.
  • Umiddelbart behandle eventuelle snittflatene på treplate med sealer-konserveringsmiddel for å hindre råte.
  • Edge den spesielle delen av plenen med landskapet tømmer for en dristigere utseende.