Hovudside

Kan jeg pode en Apple til en pære?

by Walther

Kan jeg pode en Apple til en pære?

Mens det er mulig å pode et eple til en pære, er det ikke anbefalt. Pode to artene er et kinkig problem, og selv vellykkede grafts kan være sprø eller svak, til slutt bryte under vekten av modning frukt.

Genetikk


Fruiting pærer og epler er fra Rosaceae familien. På grunn av dette nært forhold, grafts mellom epler og pærer er mer sannsynlig å lykkes enn mellom fjernere slektninger, som for eksempel epler og moreller.

Timing


Pode dine trær før treet pauser uten sitt vinter dvalen, akkurat som knoppene begynner å svelle. Den ideelle tiden for mye av Nord-Amerika er i april, men overvåke dine trær - et enkelt frukthage kan ha flere mikro-klima, og forskjellige pære og eplesortene blomstre litt foran eller bak hverandre.

Bekymringer


Podet grener holde sine egne genetiske egenskaper, og det raskt voksende, aggressiv gren av et eple kan overvelde en moderat voksende pære. Podingsseter mellom artene kan være svak og forringes i løpet av de neste årene, bryte i tøffe værforhold eller stadig økende vekt. Hvis du velger å beholde både eple og pære vokser som ett tre, overvåke podingsseter og beskjære etter behov.