Hovudside

Vil Salt Water Drep en Fig Tree?

by Walther

Vil Salt Water Drep en Fig Tree?

For noen er en cookie som heter Newton er så nær som de kommer til en faktisk fig. Frukten er en av menneskets eldste kultiverte avlinger og har lenge vært ansett som en delikatesse og ørken. Fiken utviklet i tropiske og semi-tropisk klima i Asia og Midt-Østen. Godt representert gjennom historien i gamle religiøse tekster, spiller fiken også en viktig rolle i amerikansk landbruk. I motsetning til mange frukttrær, er fiken salt tolerant.

Brenning av en plante med Salt


Salt vann dreper plantene ved omvendt osmose. Planter bruker vann absorbert av røttene til å transportere næringsstoffer til stilker og blader. Høyt saltinnhold i jord trekker vann fra roten vev, forlater anlegget uten nok vann til å transportere disse næringsstoffer. Dette er også hvor store mengder av nitrogen og andre gjødningsstoffer kan "brennes" planter, siden de er laget av kjemiske salter. For mye salt i bakken kan komme fra å leve med et hav kysten eller i et område hvor salt brukes på isete og snødekte veier.

Salt Tolerant


Ifølge Jerry Parsons, en hagebruk spesialist med Texas Cooperative Extension, er fiken relativt salt tolerant og overlever langs kyst brakkvann. Dette gjør den til å vokse der andre trær kan ikke. Men å være tolerant av salt betyr ikke at det er immun mot dens virkninger. Når saltinnholdet i jorda er for høy, vil selv et fikentre lide og til slutt dø.

Vask av Soil


Noen fiken indikere med blader som blir brun langs kantene at det er for mye salt i bakken. Den eneste effektive måten å fjerne salt etter at det er i jorda er å vaske det ut med vann. Stille et sprinkleranlegg å vanne området i flere timer hver dag i seks uker bør resultere i en forbedring i bladene. Imidlertid kan fiken ikke tolerere store mengder vann og dårlig drenering. Hvis fig er i tung leirjord, må du vanne jorda uten å tvinge treet til å leve i stående vann i lange perioder.

Calfornia Fiken


Delstaten California er rangert som en av verdens ledende for å produsere fiken, sammen med Tyrkia og Hellas. California produserer nesten alle fiken forbrukes i USA og gir fiken til store deler av verden. Vannet i California akvedukten, som bønder bruker til å vanne fiken voksende områder, har et høyt saltinnhold og bare salttolerante planter som fiken og pistasjenøtter kan trives i den.