Hovudside

Fenologi av en Cactus

by Walther

Fenologi av en Cactus

Kaktus er saftige planter som ofte produserer pigger som både temperatur regulatorer og som beskyttelse mot rovdyr. De er flerårig og generelt leve flere år. Oppfordring til sine årlige sykluser, et attributt studert i sin fenologi, kommer primært fra vann tilgjengelighet og temperatur.

Fenologi


Fenologi er studiet av kritiske øyeblikk i naturen, vanligvis den første veksten av noe. I tilfelle av kaktus, studerer fenologi den første veksten etter våren, den første bud formasjon, begynnelsen av rot eller ryggrad utvikling, og andre slike begynnelse. For kaktus med flere segmenter som piggete pære kaktus, kan fenologi også studere når nye segmenter er dannet.

Vann Dependency


Mange kaktuser bor i områder hvor vannressursene er sterkt begrenset, slik som ørkener. Så selv om det er våren eller ellers en tid da mange planter begynne å danne nye blader, begynner spirende eller begynne rotutvikling, kan kaktus fortsatt være sovende. I stedet, mange begynner ny utvikling etter et regn, eller når en nærliggende elv flommer jord med vann. Dette reduserer sjansene for kaktus bruke opp alle sine vannreserver før neste regnet kommer.

Temperatur Avhengighet


Selv i situasjoner med rikelig vann, mange kaktus har lave temperaturterskler. De oppholder seg sovende til temperaturen er varm nok for dem å begynne å vokse, spirende eller spredning nye røtter før de ikke vil være i fare for skade fra kalde temperaturer. Så hvis en regn eller flom kommer i løpet av vinteren, dette vil ikke nødvendigvis kick-starte fenologiske syklus - syklusen når kaktus begynner å danne nye plantedeler.

Betraktninger


Kaktus er ofte ansett langsomme dyrkere i forhold til andre planter, fordi de ikke akkumuleres biomasse, eller vokse og legge til deres masse, så fort som mange andre planter. Dette skyldes delvis til sine fenologiske restriksjoner av temperatur og tilgang på vann. Selv når begge restriksjoner er oppfylt (som ikke forekommer ofte i løpet av året i de fleste naturlige miljøer av kaktus), krever det tøffe miljøet at ny vekst være forsiktige og treg til å forhindre skade fra rovdyr, sterk varme eller sykdom samt å tillate kaktus til å lagre så mye overflødig vann som mulig for tørre tider.