Hovudside

Hva Tid er en god Bedtime for barn?

by Walther

Hva Tid er en god Bedtime for barn?

En vanlig leggetid etablerer en rutine og gjør det lettere for barnet å sovne. Når du blir konsistent med sengetid, kan du oppleve at andre søvnproblemer reduseres. Siden alle barn er forskjellige, kanskje den beste sengetid for barnet ditt varierer fra andre barn, også de på samme alder. Vurdere faktorer som påvirker et barns søvn for å bidra til å sette den beste sengetid.

Søvn Krav


Som en generell retningslinje, barn trenger mindre søvn jo eldre de blir, men anbefalingene for hver aldersgruppe variere litt fra ett barn til den neste. Ifølge KidsHealth.org, søvn anbefalingene er 10 til 13 timer for småbarn, 10 til 12 timer fra førskole til preteen år og åtte og en halv til ni og en halv time for tenåringer. Når du setter ditt barns leggetid, sørge for at det er tidlig nok for henne å få hele beløpet som er nødvendig. For eksempel, hvis din 8 år gamle barn må stå opp klokken 7 om morgenen for å ta bussen, bør hun gå til sengs senest 21:00 for å få 10 timer med søvn. Hvis du hele tiden må vekke barnet ditt opp om morgenen og hun synes fortsatt altfor trøtt, prøv en tidligere sengetid for å tillate mer søvn om natten.

Tidsplan


Familien din tidsplan påvirker leggetid for barna. Vurdere aktiviteter og timing av hendelser som påvirker hele familien. For eksempel, hvis du ikke kommer hjem før 06:30 hver kveld, barna kan ikke ha tid til å spise middag, gjøre lekser, trappe ned, tilbringe tid med familien og likevel komme til sengs med 8. Barn som trenger å våkne opp tidlig for å ta bussen trenger en tidligere sengetid for å tillate nok søvn. Se på timeplanen som en helhet for å finne et tidspunkt som passer for din familie.

Barnets vaner


Barnets tendenser og vaner kan hjelpe deg å sette en passende sengetid for ham. Hvis han har en tendens til å holde seg lenge etter at du satte ham til sengs, satte hans sengetid senere. Mens en senere leggetid kan virke upraktisk for deg, kan det gjøre å sovne lettere for ham og redusere stress ved sengetid for alle. Du kan gradvis flytte sin sengetid tilbake etter 10 til 15 minutter om gangen før han justerer til en tidligere sengetid. Hvis barnet begynner å sovne før du selv begynne sengetid rutine, flytte sin sengetid tidligere slik at han får tilstrekkelig hvile.

Tips


Konsistens ved sengetid er nøkkelen, uansett hvilken tid du setter ditt barns leggetid. Hvis gjeldende sengetid du har for barnet ditt ikke fungerer for henne eller familien tidsplan, sakte gjøre justeringer. En sengetid rutine hjelper også barnet ditt lette i søvn slik at det er mindre krangling om bedtimes. Etter hvert som barnet blir eldre, bør du vurdere å la henne holde seg senere om hun er i stand til å håndtere mindre søvn.