Hovudside

Hvordan Grow Lance Leaf og Ribwort Plantains

by Walther

Hvordan Grow Lance Leaf og Ribwort Plantains

Smalkjempe kalles også lanceleaf plantain blant mange andre navn. Det er en plante skjult i vanlig skue og kan sees overalt hvis du husker å se ned. Planten sprer seg lett fra frø, som kan vedvare i jorda for 50 til 60 år. Ribwort er en flerårig urteaktig luke, men er også brukt som fôr for sau og brukes i gress frø blandinger for beiteland. Sin rhizom system gjør det nyttig for erosjonssikring og anlegget har god tørke toleranse. Det er en lav voksende rosett som produserer en fjær flush av hvite blomstring bladstilker.

Bruksanvisning


•  Legg frøene i en forseglet plastpose i kjøleskapet i seks uker før såing. Spiring priser øker etter lagdeling som er en eksponering for kulde som normalt ville forekomme i naturen. Dette bidrar til å bryte dvalen av embryoet i frøet.

•  Klargjør frøet seng eller eng hvor du vil bli såing ribwort i sen vinter til tidlig vår. Dyrke jorden til en dybde på 6 til 8 inches, og innlemme minst 3 inches av kompost for å oppmuntre tilth, legge til næringsstoffer og forbedre fuktighet oppbevaring. Rake senga fri for steiner og annet rusk.

•  Tramp frøet seng flat eller vente noen uker før såing så jorden har tid til å komprimere på overflaten. Ribwort frø har vist seg å spire beste på jord som er autorisert. Smalkjempe frø er klissete når fuktig; de holde seg til føtter og dyrehår, og spredning, så såing er gjort etter oppstrammende jord.

•  Bruk en roterende frø sprederen å strø frø over overflaten av jord. Tåke sengen lett. Jorda trenger ikke å være fullstendig våt. Lanceleaf frøene har et belegg som holder vann og sørger for at de kan vokse der jordsmonnet er tørre.

•  Rake sengen for å spre et lys 1 / 8- til 1/4-tommers lag av jord over frøene eller spre 1/8 tommers av sand drysset over sengen. Spiring skjer i april hvis frø er sådd av januar eller februar. Plantene trenger ikke gjødsel eller mye ekstra fuktighet gang etablert men gjør tåke spirene to eller tre ganger ukentlig til ekte blader dukke opp. Dette er en hardfør plante som ikke trenger utenfor omsorg for å trives.