Hovudside

Hvordan Transplant Alaska Fiddlehead eller Strutseving Planter

by Walther

Hvordan Transplant Alaska Fiddlehead eller Strutseving Planter

Alaska fiddlehead bregne, også ofte kalt Strutseving, er en stor, prangende plante. Hver enkelt Frond kan være så mye som 12 inches bred og 5 meter lang, og er formet omtrent som den fjærdrakt av en struts. Den enorme størrelsen, rik grønn farge, og bregne omstillingsevne (det er hardfør ned til USDA hardførhet sone 2) gjør det populært med mange mennesker. Transplantere Strutseving er ikke vanskelig, og med forsiktighet kan du ha det vokser nesten hvor du vil med et minimum av innsats.

Bruksanvisning


•  Velg en plassering for transplantasjon. Alaska fiddlehead bregne gjør best i områder med full til delvis skygge. Det krever også en fuktig, fuktig område og tilstrekkelig plass til å spre. Den skyggefulle bredden av en bekk eller i nærheten av en fjær er ideelle steder. La det være minst 3 meter på alle sider av anlegget for å forsikre den har god plass til å vokse og for nye bregner å utvikle.

•  Grav et hull flere inches dypere og bredere enn rotklumpen bregne du transplantere. Hvis du flytter en svært liten bregne, gjør hullet minst 10 inches bred og 10 inches dyp. Fjern alle av jord fra hullet.

•  Bland litt alderen kompost i jorden at man fjernet fra hullet, slik at jord inneholder omtrent 50 prosent kompost. Plassere et sjikt av denne blanding tilbake i hullet.

•  Sett Strutseving inn i hullet. Sørg for at bunnen av anlegget er på nivå med bakken. Hvis det er for langt over overflaten, sette den til side og grave hullet dypere, og prøv igjen. Hvis det sitter for lavt, løfter bregne og legge litt mer av jordmiksen til anlegget sitter i riktig høyde.

•  Bruk jord og kompost blanding å fylle nøye rundt anlegget. Bringe nivået av jord i hullet, selv med bakken. Trykk hardt ned rundt anlegget for å fjerne eventuelle luftlommer.

•  Vann planten forsiktig til jorda er grundig gjennomvåt. Dette kan være vanskelig å måle, men vanligvis soaking det i ca 10 minutter vil være tilstrekkelig.

Tips og advarsler


  • Den fiddlehead er også navnet på den coiled blad av en bregne når det først dukker opp av bakken, før det utretter, på grunn av sin uvanlige form.
  • Struts bregne kan ikke tolerere varme, solfylte områder. Hvis det blir for mye sol bladene kan brenne på en tørr brun. For mye varme er sannsynlig å drepe planten helt, men hvis det blir rikelig med fuktighet den kan overleve.