Hovudside

Har Palmer Shed?

by Walther

Opprinnelse i mer tropiske områder, palmer nå vokse i flere subtropiske områder. Disse håndflatene må tåle hardføre betingelser enn sine tropiske kolleger, og klimaet spiller ofte en stor rolle i hvor mye, om i det hele tatt, vil et palmetre skur. Ulike arter av palm også vise forskjellige atferd vedrørende utgytelsen av blader.

Regelmessig Shedding


Flere arter av palmetre felle bladene jevnlig gjennom hele året. Disse artene, som for eksempel Royal Palm, har store og tunge blader som ikke støttes av anlegget når næringsstoffer til blader stopp. Faktisk flere arter har lagt oppå som kan skade eiendom eller skade tilskuere når de faller. Av denne grunn er det nødvendig med fjerning av blader før de faller når palmene bebo fellesområdene. Regelmessig Shedding gjennom hele livet av et palmetre er normalt for mange arter, og trenger ikke være en grunn til bekymring. Noen håndflatene, slik som Pindo palm, ikke felle bladene automatisk, selv etter dø ut, men opprettholde dem som en kilde til næringsstoffer og som beskyttelse mot infeksjon.

Alvorlig Shedding


Selvfølgelig er palmer ikke utstyrt for alle klima. Mens harde vintre er praktisk talt ikke-eksisterende nær ekvator, kan palmer i Florida og Georgia stri med lange perioder med kulde og selv sporadisk snø fall. Dette kan forårsake alvorlig skade på håndflaten, slik at det å miste mange av sine blader. Lange perioder med kulde kan drepe et palmetre om arten ikke er tilpasset kaldt vær, så sikre livet til håndflaten ved å plante en art som overlever vel i ditt klima. Noen insekter, for eksempel Royal Palm bug, kan også angripe Fronds av en palme, forårsaker lagt oppå for å slippe og, hvis den forblir ubehandlet, kan ødelegge anlegget.

Shedding Etter Beskjæring


Fordi noen lagt oppå er farlig når lov til å slippe, huseiere sviske palmer, fjerne døde blader før de kan gjøre noen skade. Mens du fjerner noen lagt oppå er forsvarlig, er overpruning et felles tilsyn for palme eiere og kan alvorlig skade i håndflaten. Hvis en palme er overpruned, kan det begynne å miste bladene raskere. Dessverre, Frond tap etter overpruning betyr treet er døende og krever erstatning.

Visnet Frond Shedding


En annen usunn årsak til Frond Shedding er en sopp som fuserium wilt. Soppen angriper Fronds av en palme, suger livet fra dem, til slutt fikk dem til å falle fra treet. Dessverre, som med overpruning, ingen kur for fuserium wilt er tilgjengelig, og treet krever fjerning og utskifting. Fjerne droppet blader er også nødvendig, siden hver og en inneholder sporer som vil spre soppen.