Hovudside

Hage Struktur Ideer

by Walther

Hage Struktur Ideer

Hage strukturer øke din utendørs levende og avslappende rom. Disse strukturene gir et samlingspunkt for hagen din design, støtte for planter, eller gir skygge når du sitter ute på tunet. Velg strukturer som passer inn med din nåværende hagedesign og oppfylle de behov du har for dine utearealer.

Pergolaer


Søyle gir både lys skygge og en bærekonstruksjon for planter. De fleste pergolaer har flate tak består av slatting som gjør flekkete sollys å filtrere gjennom. Pergolaer kommer i alle former, inkludert kvadrat strukturer eller åttekanter. De kan være laget av tre, kompositt eller metall, selv om lamellene er vanligvis laget av tre. Mens de fleste pergolaer har flatt tak, skråtak er også mulig og oftest brukt til å gi ekstra hode rommet over uteplasser. Pergolaer beskytter ikke bakken under mot regn.

Arbors


Enten de er små eller store, legger en arbor en dekorativ touch til landskapet. Små buede arbors ramme innganger og stier, samtidig som det gir en struktur for klatring roser eller vintreet planter til å vokse opp. Arbors kan være en enkel wire ramme eller en bred bue laget av tre og gitter. Noen arbors likne miniatyr pergolaer, med rette ben og en flat topp laget på to til tre slats.

Gjerder


Mens ofte brukt til å markere eiendom linjer, gjerder også gi et dekorativt element til et verksted. Mange dekorative gjerder, for eksempel picket, bare gi minimal privatliv. Kanter gjerder kan merke stier eller satt spesiell plante eksemplarer bortsett fra det omkringliggende landskapet, slik at de blir lettere sett. Avhengig av materialene, gjerder også kan gi en struktur for blomstrende vinranker å klatre og glir over.

Gazebos


Gazebos er små dekket strukturer som har enten åpne vegger eller flettverket som gjør at solen for å filtrere gjennom til innsiden. Disse paviljongene gi skygge til sittegrupper og utendørs servering områder, samtidig gir en fet Brennpunkt til hagen.


Relaterte artikler