Hovudside

Hvordan Transplant Wild Violets

by Walther

Vill fioler brast i farge på våren og bringe kontinuerlig blomstrer hele sommeren med sine små lilla, hvite og blå blomster. Transplant bunter av denne "luke" for å legge farge til hagen din eller hagen, men husk den fiolette er invasiv natur. Når de begynner å pløye i hagen din, vil du ha problemer med å bli kvitt dem --- men det betyr også at de vil spre seg lett med lite vedlikehold.

Bruksanvisning


Transplantere Wild Fioler


•  Finn store klumper av ville fioler i bakken. Velg modne grupper med store blader og blomster og sterke rotsystemer.

•  Grav ut klump av fioler med en liten hage spade. Vinkel spade punkt innover mot røttene og kuttet en sirkel rundt klump. Trekk opp haug av fioler. Rist forsiktig for å fjerne løst smuss. La pakket skitt rundt røttene for å beskytte dem mens du reiser.

•  Fjern eventuelle ugress eller gress blandet med vill fiolett klump. Dra forsiktig ut de andre plantene, inkludert røttene, og kast. Plasser fiolett klump i en bøtte. Mist med vann for å dempe de resterende jord rundt røttene. Legg til så mange klumper av fioler til bøtte som du ønsker å transplantere.

•  Velg en skyggefull eller delvis-sol område i plenen eller hagen. Grave ut en del av torv på størrelse med klump av fioler. Legg noen få inches av plantejord til bunnen av hullet. Plasser vill fiolett gjeng inn i hullet. Trykk ekstra plantejord rundt kantene for å fylle ut resten av hullet.

•  Plant en annen haug med fioler ca 12 inches bort fra den første. Fortsett til du har plantet alle klumper du trenger. Vanne hver transplantert fiolett av soaking klumpen og omkringliggende jord.

•  separate store bunter av fioler av forsiktig bryte rotsystemer i to. Grave opp og skille klumper av fioler hvert år når de når 12 inches i diameter.

Tips og advarsler


  • La det meste av skitt pakket rundt den fiolette røttene når du grave dem opp. Dette blander seg med ny jord for å tillate den fiolette å gradvis venne seg til den nye environment.To unngå å introdusere denne invasiv anlegget i hagen din, transplantasjons fioler i preparerte potter og plassere dem rundt hagen eller sidewalk.Separating store klumper av fioler holder blomstrer sunne og plante spreading.Different farger av fioler (hvit, lilla, blå) vil krysse pollenate å danne stripete og dual-farge versjoner.
  • Vill fioler er ansett som en invasiv luke og kan være vanskelig å inneholde en gang introdusert til din hage eller plen.