Hovudside

Japanese Red Maple Freeze Damage

by Walther

Japanese Red Maple Freeze Damage

Det er mer enn 700 kjente japanske lønn sortar. Mest vokse i US Department of Agriculture hardførhet soner 5 til 8. Trærne ikke gjør det bra i alkalisk jordsmonn, kaldt vær, vind eller skygge. Før plante et tre, sørge for at det er i stand til å tåle din regionens kalde temperaturer. Sporadisk, unseasonal temperaturen synker og vinterstormer vil skade selv den mest nøye plassert treet. Med utbedring, noen trær er i stand til å komme seg.

Ice Skade


Is stormer forårsake lem og bagasjerommet skade, men denne vinteren skader kan vare utover den kalde årstiden. Om våren kan ubehandlede ødelagte lemmer lekke saft. Åpne sår er hovedmål for bakterier, insekter og soppinfeksjoner. Hvis mindre enn halvparten av greinene forbli, er det svært lite sannsynlig at anlegget vil overleve. Hvis mer enn halvparten av grenene er fortsatt festet til treet, deretter fortsette med skade kontroll. Trimme tilbake brutt og delt grener uten å forlate stubber. Skjære tilbake grener ned til laterale lemmer. Skadde laterale lemmer er kuttet tilbake til trestammen. Bevare avdelings krager ved beskjæring på skrå oppover fra stammen. Denne teknikken hindrer bark stripping. Beskjære tilbake de skadede delene av treet, men hold av noen estetisk beskjæring for noen år før treet gjenoppretter.

Telehiv


Telehiv oppstår når bakken fryser. Frossen mark utvides med en kraft som kan lempe rotsystemer oppover, utsette dem for kald luft og forårsake ytterligere skade. Skadede rotsystemer ikke klarer å gi skyter med vannet de trenger for å vokse. Dette savn, i sin tur, forårsaker shoot død. Røtter også anker planter. Uten sterk forankring, trær blir ustabile, noe som er spesielt problematisk i områder med mye vind.

Skadde og stressede trær nytte av mulch applikasjoner. Mulch holder ned ugress og hindrer konkurranse om ressurser mens treet er i gjenopprettingsmodus. Mulch beholder også fuktighet, men sikre at det ikke beholde for mye fuktighet. Trerøtter trenger godt luftet, jevnt fuktig mulch. Ikke brukt bred bladde ugressmidler rundt en utvinne treet fordi disse kjemikaliene forstyrre en normal gjenopprettingsprosessen.

Winter Sun


Japanske lønn trær er utsatt for tidlig spirende. Spirende utløses av varme staver og vinter sollys. Under disse forholdene, umodne knoppene begynner å utvikle og presse later bare for å bli møtt med en sen vår frost. Bladene er brått drept av kulde. Uten bladene til å utføre fotosyntese om våren og sommeren, kan treet dø.

Betraktninger


Inaba Shidare og Bloodgood sortar vise røde blader fra våren til høsten, men mange andre varianter vise grønne blader om våren som slår til røde blader i høst. Noen av disse varianter inkluderer Osakazuki og Dissectum Atropurpureum. Disse sortene er medlemmer av Acer palmatum arter og ikke gjøre det bra i temperaturer som faller mer enn 20 minusgrader. Andre arter, som Acer sieboldianum, tåler temperaturer opp til 10 grader kjøligere enn andre varianter. Uavhengig av krav til temperatur, bør alle japanske lønn arter være skjermet fra vind og beskyttet mot vintersolen.