Hovudside

Hvordan Repot Tomater

by Walther

Hvordan Repot Tomater

Hjemmelaget tomater startet fra frø innendørs produsere frukt tidligere i sesongen enn de seeded direkte i hagen sengen. Ved å plante frøene inne kan du få et forsprang på vekstsesongen ved å starte planter om våren i stedet for sommeren. Frøene er vanligvis spiret i skuffene til å begynne med, men de trenger individuelle potter når de blir større så plantene ikke konkurrere med hverandre for vann og næringsstoffer. Tomater også kreve repotting inn i en større beholder hvis du har tenkt å dyrke dem i en beholder hage.

Bruksanvisning


•  Fyll en 3 til 4 tommers potten med potting jord, etter at tomat seedlings har produsert sitt andre sett med blader. Utarbeide en egen pott for hver frøplante du repotting.

•  Løft frøplante fra frø flat av de øverste bladene. Plante frøplante i den nye potten slik at det sitter 1 cm dypere enn det vokste på i sin forrige plassering.

•  Vann den nylig repotted frøplante med varmt vann fra springen før jordsmonnet er jevnt fuktet men ikke blaut og våt.

•  Repot spirene en annen gang komme inn 6-tommers diameter potter når spirene er ca 8 inches høy. Plante spirene to inches dypere enn de var på tidligere. Tomater produsere røtter langs begravet stilkene, så planting dypere oppmuntrer anlegg for å produsere en større og mer sunne rotsystem.

Tips og advarsler


  • Tomat seedlings vanligvis krever repotting ikke mer enn to ganger. De krever en tredje repotting inn i en permanent 10-tommers diameter container hvis du planlegger å vokse dem til forfall i en container.