Hovudside

Den beste måten å bygge en struktur for Pole Beans

by Walther

Den beste måten å bygge din pole bønne espalier avhenger av dine personlige forhold. Størrelsen på hagen din, din stadium av livet, hvor mange bønner du planlegger å vokse og hva annet du har tenkt å vokse alle vil bidra til å bestemme hva som er best for deg.

Trellis Shape


Å velge formen på espalier, vurdere størrelsen og retningen på hagen din. For en liten hage, velge en form som gjør det mulig å utnytte plassen og økt mangfold av planter du vokser. Hvis du har en større hage, kan det være lurt å bygge en pergola for å hvile på en solfylt ettermiddag. Andre forhold også påvirke avgjørelsen. Hvis du har små barn, kan bygge en bønne telt eller hus gi dem en sommer gjemmested. Hvis du er eldre og trenger å gå assistanse, valgte en struktur som er lett å navigere. Du kan se mange strukturer ved å besøke nettstedene nevnt i referansene på slutten av denne artikkelen.

Espalier Materials


Bygge et espalier av resirkulerte materialer, fra pinner du har liggende rundt din eiendom, eller fra nylig innkjøpte materialer. Trellises kan opprettes fra behandlet eller ubehandlet tre, PVC-rør, bambus, metall eller en gammel klessnor. Noen trellises ha Kors støtter ut av tre, hyssing eller wire. Du kan også bruke et eksisterende gjerde som et espalier.

Maisplantene er en naturlig espalier, forut kornet er plantet tre til fire uker før bønnene, slik at de er sterke nok når bønner begynne å klatre dem.

Hvis du velger en tre espalier, har bambus fordelen av å være lys, lett å jobbe med og meget sterk. Knytte 05:57 8-fots polene sammen med snor om en fot fra toppen, og pakk det rundt polene flere ganger inntil ledningen vikle er omtrent en tomme lang. Separate stolper og sted i bakken som et telt ramme. Bønnene vil vokse opp og dekke det. Den bønner og erter hjemmeside (se referanser) har illustrasjoner og diagrammer.

Løvtre stakes eller lange PVC-rør kan anvendes på samme måte. Hardwood er ikke så lett som bambus og har fliser. PVC-rør og bambus vare i mange år. Metal er solid, men kan bli varmt under en solrik sommerdag. Behandlet trevirke kan vare lenger enn ubehandlet tre, men inneholder arsen. Seder og redwood er mer motstandsdyktige mot vær enn andre tresorter. Bambus er ansett som et miljøvennlig produkt, men kan ha en stor carbon footprint hvis er importert fra Asia i stedet for lokalt dyrket.

Plasser Trellis før Planting


Plante bønner i rike Leir-sandjord etter espalier er allerede på plass. Du vil unngå skader anbuds frøplanter eller eldre anlegg når du har espalier allerede plassert.