Hovudside

Hvordan å lukke opp en Chimney

by Walther

Hvordan å lukke opp en Chimney

Bruken av et hus endres over tid, og noen deler blir sovende. Dette gjelder særlig for skorsteiner. Som huseiere bytte fra en peis til en ovn eller fjerne en gammel vedovn, kan en skorstein bli en ubrukt relikvie festet til huset. Lukke opp pipa hindrer riktig det fra forverres og holder det fra å være et sted der varme fra innsiden av huset lekkasjer til utendørs.

Bruksanvisning


•  Dekk toppen av skorsteinen med en metallplate som har blitt bøyd og formet for å passe over flue der det stikker ut fra toppen. Du kan lage din egen cover eller kjøpe et kommersielt produsert en. Hetten må slutte regnvann fra å komme inn i skorsteinen, men også tillate litt luft å bevege seg inn og ut. Hvis lokket er lufttett, kan det føre til kondens og forringelse inne i skorsteinen.

•  Klipp et stykke stivt skum isolasjon for å passe inn i skorsteinen fingerbøl. Fingerbøl er den ligaen i siden av skorsteinen inn som en Stovepipe går når skorsteinen er i bruk. Montering av stivt skum inn i åpningen vil hindre varm luft fra å gå opp i skorsteinen. For ekstra tetning, fugemasse rundt kantene av isolasjonen hvor den møter sidene av hylsen.

•  Åpne cleanout dør på bunnen av skorsteinen og inspisere innsiden med en lommelykt. Rense ut eventuelle aske eller sot som har samlet seg i bunnen av skorsteinen. Vær sikker på at cleanout døren er skikkelig lukket og forseglet for å beskytte skorsteinen på lang sikt.