Hovudside

History of Fels nafta Soap

by Walther

Fels nafta såpe regnes som en husholdning stift, med et mylder av bruksområder for rengjøring. Historien til denne berømte såpe er lang og innfløkt, med nesten svikt i produsentenes virksomhet nesten hindrer såpe oppfinnelse og slipper til markedet.

Historie


Den Fels nafta såpe Historien begynner i 1861 i den lille byen Yanceyville, North Carolina. Den lokale økonomien ble floundering, så byfolket utarbeidet en plan for å skape et destilleri å styrke økonomien. De satt til å gjøre en lokal merkevare av whisky, og brukte den sure mos som fôr til griser. Problemet var at mos ikke ble tilberedt hele veien gjennom og viste seg dødelig for griser. En lokal mann som het Lasarus Fels gikk inn, kjøpte hele mye av svineskrotter og kokte fettet, og kombinerer det med lut pønsker såpestykker. Virksomheten hadde en treg start, så Fels familien flyttet driften til Baltimore og, i 1873, til Philadelphia.

Betydning


Under navnet Fels & Company, den Fels familien fortsatte å lage og selge såpe til engrosmarkedet. Det var ikke før Samuel Simeon Fels, den yngste sønnen til Fels familien, begynte i selskapet i slutten av 1800-tallet at Fels & Company opprettet sin signatur merkevare. I 1893, Fels & Company lansert en ny type såpe produkt som innlemmet nafta, ellers kjent som benzen løsemiddel, i sin såpe.

Effekter


Fels nafta såpe var forskjellig fra sine forgjengere. Den aktive ingrediensen i benzen løsningsmiddel viste seg å skjære gjennom fett og rene overflater grundig. Gjennom sin århundre lange historie, har Fels nafta såpe blitt brukt som et hjem rette for utslett, en flekkfjerner for fettbaserte flekker, en base for hjemmelaget vaskerom såpe og enda et plantevernmiddel for ormer som bar inn Dogwood trær.

Spesifikasjoner


Fels nafta er en av de produktene som har opplevd litt endring i sitt utseende og egenskaper gjennom hele sin historie. Selv om det er i dag laget av Dial Corporation, er det fortsatt har en grunnleggende papir wrapper med en gammeldags logo.The såpe er gul og lengre enn de fleste barer av såpe. Det ligner vaskeri såpe mer enn kroppen såpe.

Advarsel


Selv om mange mennesker har brukt Fels nafta såpe på sitt hår, hodebunn og hud, er det ikke ment for bading bruk. Den aktive ingrediensen er irriterende for øynene og huden. I tillegg har Department of Health and Human Services identifisert høye konsentrasjoner av benzen, som også finnes i noen plast, gummi, syntetiske stoffer og løsemidler, som kreftfremkallende for mennesker (se Ressurser nedenfor).