Hovudside

Hvordan sette Skifer i Mørtel

by Walther

Hvordan sette Skifer i Mørtel

Skifer, noen ganger forkortet til flagg, er en fellesbetegnelse som beskriver flate plater av stein. Skifer er ofte brukt for å rydde gangveier og uteplasser og til overflaten fekting. Ifølge Pat Sagui, forfatter av "Gartner med Stone," mørtel er den vanligste semente materiale som hellene er satt inn. Du trenger ikke spesiell opplæring eller verktøy for å sette skifer i mørtel. Alt som kreves er et par ekstra timer av gangen og enkle forsyninger.

Bruksanvisning


•  Vask hellene med varmt vann for å fjerne eventuelle rester, og la dem lufttørke.

•  Bland mørtelen du arbeider med henhold til produsentens anvisninger, og hell det inn i området der du ønsker å sette hellene.

•  Legg en skifer i den ene enden av mørtel-dekket området, og trykk den ned i blandingen. Synke skifer inn i morter til det er bare en fjerdedel av en tomme utstående.

•  Fortsett å plassere hellene i mørtelen på denne måten, passer sidene av hver skive en 1/2 tomme til en tomme vekk fra forrige skive.

•  Bruk en fille dyppet i varmt vann til å tørke bort noen mørtel som kan ha fått på toppen av steinhellene under plassering prosessen.

6 Vent hellene for å sette i mørtelen i 48 timer før du går på overflaten.

Tips og advarsler


  • Ifølge Mike Lawrence, forfatter av "Step-by-Step Outdoor Bearbeiding av stein", bør du observere på værmeldingen for den dagen du planlegger å sette steinene, samt de to dager etter. Ikke sett steinene når det er noen sjanse for regn, snø eller sterk vind. Hvis du opplever slikt vær, dekker området med plastfolie for å beskytte den.