Hovudside

Hvordan Grow en Mango Plant i vann

by Walther

Hvordan Grow en Mango Plant i vann

Mango L., eller mango treet, er innfødt til Asia. Den ovale frukten har en læraktig hud som er blek-grønn til gul når moden. Noen ganger moden frukt er spettet med rødt, en variant som er avhengig av sorten. Under huden er en saftig kjøtt, høy på sukker og syre. Etter nyter den søte kjøttet av mango, kan du plante frø som finnes i gropen. Legg den i en krukke med vann for å spire før planting den i en gryte.

Bruksanvisning


•  Fjern alt av kjøttet fra mango gropen ved å skrape den av med en nylon skurerondell. Sette frø på et papirhåndkle og la det tørke i to dager.

•  Skyv en meisel eller kniv mellom de to halvdelene av mango pit og lirke den åpen for å avdekke frøet inni. Det ser ut som en stor lima bønner; den lysere område på den ene enden kalles "øye".

•  Hold mango frø vertikalt med "øye" som peker oppover. Presse en tannpirker ca 1/8 tomme i den ene siden av frø, og en annen tannstikker inn i den motsatte side. Sett endene av tannpirkere på kantene av 1-krukke. Fyll glasset med lunkent vann til å dekke den nedre halvdelen av frø.

•  Sjekk vannstanden i glasset daglig. Hvis vannlinjen er under nedre halvdel av mango frø, tilsett mer vann. Se etter tegn på spiring. Spirende vanligvis begynner innen to uker etter soaking. Ta av mango anlegget fra vannet en gang grønne spirer og hvite røtter har utviklet.

•  Fyll en 10-gallon potten med organisk plantejord. Plante frø ca 2 inches under jorda nivå med røttene peker nedover. Hold jorden fuktig hele tiden som mango planten vokser. Sette anlegget i et varmt område som mottar sterkt sollys.

Tips og advarsler


  • Det er lite sannsynlig at anlegget vil produsere frukt når spredd på denne måten. Men det har attraktive løvverk og kan dyrkes som en potteplante.