Hovudside

Riktig metode for å Beskjæring Roses

by Walther

Tanken på å kutte ut en del av det som synes å være en sunn rose bush høres ut som grusom og uvanlig straff. I virkeligheten er beskjæring en mulighet til å hjelpe rosen vokse til en sunnere plante. Utover gjør planten ser penere, fjerner beskjæring syke eller døde deler, hjelper hindrer sykdom ved å åpne opp busken til mer oksygen, og forbereder den for nye og sterkere vekst. Frykt ikke beskjæring: Roser er studie planter og kan overleve beskjæring feil. Med riktig verktøy og litt trening, kan beskjæring bli andre natur til en rose gartner.

Bruksanvisning


•  Bestem den beste tiden å beskjære roser. Dette vil være avhengig av klimaet. Generelt bør roser beskjæres rett før anlegget kommer ut av dvalen etter siste frost tidlig på våren; Dette kan være alt fra begynnelsen av januar i Los Angeles, California, til begynnelsen av april i Seattle, Washington. Sjekk med din lokale planteskole for å se når det er best å beskjære i ditt område. Men hvis du er beskjæring gamle hageroser (et begrep som refererer til en rekke av rose, ikke busker som har vokst en stund i hagen din), beskjære dem etter at de blomstrer. (De blomstrer på fjorårets tre.)

•  Bestem graden av beskjæring. Dette vil også være avhengig av klimaet. Roser dyrkes i kaldere klima beskjæres ved å kutte tre som ble drept i vinter. Roser i varmere klima kan beskjæres på tre ulike nivåer. Alvorlig beskjæring forlater tre eller fire stokker som er 6 til 10 inches høy; dette gir færre, men større blomster. Moderat beskjæring later fem til 12 stokker som er 18 til 24 inches høy; dette gjør for en større busk. Lett beskjæring tynner ut mindre enn 1/3 av anlegget; dette øker antall korte stammet blomster.

•  Lær hvordan du gjør en god beskjæring kutt. Det begynner med et par gode skjerpet beskjæringssakser som vil gjøre et rent kutt uten å skade treverket. Se etter den sovende knopp øye på rosen stokk. Det ligger i nærheten av løvverk (eller hvor bladverket var), og ser ut som en liten kvise over overflaten av stokk. Flytte opp ca ¼ tomme over blad satt med den sovende øye (eller hvor bladet sett var) og kutt i en 45-graders vinkel. Angi beskjæringssakser slik at vinkelen er borte fra midten av busken; Dette vil åpne den opp så busken får mer oksygen.

•  Lær hva du skal beskjære på rosen. Fjern døde tre på en stokk ved å kutte tilbake til det friske vevet som har grønn bark og en hvit banen. Fjern eventuelle stilker som er tynnere enn blyant-bredde; disse kan ikke støtte blomster. Fjerne suckers (vekst fra røttene som ikke er del av knoppen union) ved å klippe dem så nær den viktigste roten kan som mulig. Fjern woody gamle stokker ved å klippe dem så nær knoppen union som du kan.

•  Beskjær miniatyr roser ved å fjerne syk og døde stengler, redusere den totale størrelsen av busken til ca 1/3 og forlate ca fem til seks hoved sunne canes. Dette vil resultere i en sunnere, "buskete" plante.

•  Fullfør sviske. Smøre kuttet kantene med husholdnings lim. Det vil fungere som en bandasje, forsegling kuttet, og vil gi beskyttelse mot cane boremaskiner. Rydde opp i alle trimmet løvverk, blomster og stammer fra rundt rosebusken. Forlate den på bakken kan føre til sykdom. Ikke kast den inn i en komposthaug.

Tips og advarsler


  • Når rosen stokk er beskjæres på riktig måte, vil rosen sende næring til den avskårne delen av busken. Sevjen stiger fra kutt på stokk og kjøre nedover skrånende vinkel. Innen noen få uker, vil den sovende øye knoppen begynner å hovne opp, noe som resulterer i ny vekst.
  • Alltid være forsiktig når du håndterer beskjæring shears.Protect hendene med hagehansker ved håndtering av roser.