Hovudside

Tips for Cutting Batt Isolasjon

by Walther

Tips for Cutting Batt Isolasjon

Teppe isolasjon, som kommer i batts eller ruller, er en av de mest effektive og rimelige måter å isolere ditt hjem. Batt isolasjon kan være laget av glassfiber, mineral og naturlig ull eller plast. Det kan også være enten unfaced eller møtt med papir eller vinyl. På grunn av sin tykkelse og fiber, kan batt isolasjon være ekstremt frustrerende å klippe og trimme til størrelsene du trenger. Med riktig teknikk og litt tålmodighet, men du kan kutte batts enten før installasjon eller som du installerer.

Forberedelse


Forsiktig skjæring kan være frustrerende, som batt isolasjon, faced eller unfaced, kan være tykk, uklar eller laget av fiber som er vanskelig å skille. For å forberede for skjæring, sørg for at du har en tilstrekkelig skarp kniv og riktig sikkerhetsutstyr. Som batt isolasjon inneholder minst en prosentdel av glassfiber, vil du trenger vernebriller og åndedrettsmaske for å beskytte deg mot løse partikler. Det er også en god idé å ha arbeidshansker for å beskytte mot utilsiktede kutt fra skarp barberhøvel kanten av kniv, og en langermet skjorte og bukser for å unngå riper og irritasjon fra batt.

Måling


Hvis du ønsker å kutte batt til størrelse før installasjon, sørg for å måle dine vegger og overflater på forhånd. Når du skjærer batt til størrelse, er det bedre å kutte stykker litt bredere enn for smalt; bred batt kan bli fylt til å passe eller trimmet på sparket, mens smal batt vil kreve patching med enda tynnere strips for å unngå varme rømning.

Kuttet til størrelse


Legge batt på en solid, flat overflate, for eksempel et betonggulv. Mark eventuelle nødvendige målinger på vendt med en tusjpenn, deretter legge en to-by-4 bord på batt å bruke som en skjære rett kant. Hvis batt har ett ansikt og ett unfaced side, kuttet med unfaced siden vendt oppover, da dette gjør det mulig å komprimere batt mer effektivt. Trykk ned hardt på bordet for å komprimere batt, noe som gjør den så tynn som mulig, og deretter klippe batt i korte strøk ved hjelp av verktøyet kniv.

Cut-In-Place


Installere batt som ønsket, da, når du kommer til en kant som krever trimming, brett batt kant i halvparten mot veggen eller overflaten, og hold den fast. Bruk verktøyet kniv til å skjære ned lengden på batt, ved hjelp av fold for innflytelse og skjæring mot stud ansiktet. Hvis du trenger å måle kutt før du skjære, for å sikre at du ikke kutte batt så det er smal, trykk overflødig mot veggen og bruke en rett kant og en tusjpenn for å markere hvor snittet skal være. Deretter brette og klippe, ved hjelp av den markerte linjen som en guide.