Hovudside

Hvilke typer av Sweet Corn til Plant i Florida

by Walther

Hvilke typer av Sweet Corn til Plant i Florida

Søt mais er et allment kjøpte elementet på gården står og i dagligvarebutikker. Forskjeller mellom typer mais gå langt utover kjerne farge. Flere typer mais vokse gjennom hele delstaten Florida. De mest vellykkede hjem gartnere forstå forskjellene mellom varianter.

Genetisk mutasjon


Søt mais er en genetisk mutasjon. Dets gener har blitt modifisert for å inneholde det meste sukker i stedet for stivelse, som resulterer i en søt smak. I tillegg til å være kategorisert etter kjernen farge, er mais kategorisert i henhold til sine gener. Normale sukkerholdige typer inneholde SU-genet og er preget av en søt, kremet smak og kort holdbarhet. Supersweet varianter har SH2 genet og er preget av et høyere sukkerinnhold, men tøffere kjerner. Den mest ideelle for bruk i hjemmet hagen er sukkerholdige enhancer hybrider, som inneholder SE genet. Disse typer mais er søtere enn vanlig sukkerholdig korn typer samtidig som tilbyder enn Supersweet varianter.

Typer for Commercial Dyrking


Ifølge University of Florida IFAs Extension, Florida er USAs største kommersielle søt mais produsent. Mesteparten av kornet som produseres kommersielt i Florida er av Supersweet variasjon. Den er kategorisert i henhold til kernel farge. Gule mais typer inkluderer Garrison, Winstar, fremheve, Beyond Multisweet, Prime Plus og Summer Søt 6800R. Bicolor typer har en blanding av hvite og gule kjerner og inkluderer Summer Søt 8102R, Big Time, Obsession, Tethys, Beyond BC og Fantastic. Hvit mais typer inkluderer Summer Søt 7311, Vail og Boreal.

Typer for Home Garde


Hjem gartnere i Florida kan være lurt å vurdere et utvalg av søt mais med SE genet. Disse typer mais har sødme supersweets og ømhet av de vanlige sukkerholdige typer. For maksimal suksess og en lengre høst, flette tidlige varianter med senere varianter. For eksempel, gule varianter Champ og Precocious er klar til å høstes innen 68 dager etter planting; mens Kandy Korn og Terminator krever mer tid og er klar i 89 dager. Tilsvarende hvite varianter som vårsnø og Kiss N 'Tell er klar for innhøsting innen 68 dager; mens Argent og Double Delight ta opp til 86 dager til fullt moden.

Planting Times


Uansett hvilken type mais du planter, vil sådde frøene på riktig tid maksimere din suksess. Hvor du bor i stor grad bestemmer den beste tiden for å plante mais. Nord-Florida gartnere skal så frø i februar eller april. Gartnere i Central Florida kan plante mais når som helst fra januar til april. Hvis du bor i de sørlige delene av staten, plante mais mellom oktober og mars. Space planter 6 til 8 inches hverandre i rader 28-36 inches hverandre.