Hovudside

Slik fjerner du flekker fra en pulverlakkert Surface

by Walther

Pulverlakkerte overflater er ekstremt sterk og holdbar. Når herdet, bør en pulverlakkert element få omsorg på en lignende måte til en bilens lakk jobb. Et lag med pulver er omtrent fire til fem ganger så tykke som ett lag med maling og kan slipes om nødvendig. Varmt vann, en myk klut og såpe uten skuremiddel er vanligvis nok til å holde overflaten fri for smuss. Fordi pulveret er bundet sammen når det er herdet, er det ekstremt seg farge. Imidlertid kan det oppstå flekker. De fleste flekker er relativt lett å fjerne --- må overflaten deretter poleres for å gjenopprette glansnivå.

Bruksanvisning


Slik fjerner du flekker fra en pulverlakkert Surface


•  Begynn med den minste-slipende rensemetode og jobbe deg oppover hvis flekken ikke er fjernet. Vask overflaten med varmt vann, oppvaskmiddel og en slipende mikrofiberklut. Dersom overflateriper form, kan du fjerne dem med poleringsmiddel eller voks (se trinn 5).

•  For resistente flekker bruker en liten mengde rubbing compound (om en krone-størrelse dråpe per kvadratmeter). Med en myk bomullsklut eller gammel t-skjorte, forsiktig gni den fargede området i en sirkulær bevegelse til du ikke lenger kan se flekken. Sjekk ofte for å se om flekken fortsatt er synlig. Hvis flekken er stor, kan du bruke en poleringsmaskin / sander å påføre og arbeide rubbing compound. Rubbing compound inneholder milde slipemidler, slik at du ikke skal trykke hardt --- la slipemidler gjøre jobben. La rubbing compound å tørke i henhold til produsentens anvisninger.

•  Bruk bomullsklut, mikrofiberklut eller poleringsrondell, fjerne tørket rubbing compound. Buff i en fast, sirkulær bevegelse inntil overflaten glans er i overensstemmelse med den opprinnelige overflate. De milde slipemidler i rubbing compound vil fjerne overflateriper og skinne overflaten.

•  Hvis flekken fortsatt er synlig, fukte overflaten og puss forsiktig med 1500- til 1200-grit vått / tørt sandpapir. Sørg for å holde overflaten våt. Bruk en sirkulær bevegelse for å sand og sjekk overflaten ofte, og pass på at du ikke sand gjennom hele lag av farge. Om nødvendig, skyll med rent vann for å se om flekken er fortsatt synlig. Bruk bare nok press for å fjerne flekken.

•  Hvis glansnivået av de fargede området ikke samsvarer med resten av overflaten, kan det være lurt å bruke en poleringsmiddel eller voks området. Begge skal brukes i en sirkulær bevegelse. La det tørke og polere overflaten, enten for hånd eller med en poleringsmaskin. Hvis du må vokse eller polere området, sørg for å opprettholde overflaten med en og annen touch-up. Minst en gang i året, sjekk overflaten av reparerte området.

Tips og advarsler


  • Rene pulverlakkerte elementer regelmessig med varmt vann og mild såpe for å hindre set-i flekker.
  • Ikke bruk skurehånd-type svamper på pulverlakkerte overflater --- vil de lage riper og matte overflaten.
  • Hvis flekken er veldig stor eller veldig dypt, kan du vurdere å ha hele elementet males.
  • Ikke sand eller buff gjennom hele lag av farge.
  • Ikke bruk kjemikalier som blekemiddel, ammoniakk eller aceton på pulverlakkerte overflater.