Hovudside

Plast som en Ground Cover

by Walther

Plast som en Ground Cover

Å bruke plast eller ikke å bruke plast, det er spørsmålet. Mange gartnere lurer på om det er verdt å bruke tid og krefter på å dekke jorda rundt plantene med plast. Alle produsenter av plast er ikke det samme. Når du gjør forskning, ta hensyn til fargene som tilbys, sammensetning, og hvilke planter vil høste mest mulig nytte av plast.

Farge Typer


Det er tre farger av plast ground: svart, rød og oliven. Hver farge gir litt ulike resultater i veksten av plantene de er rundt. En anbefalt sammensetning for plast er preget polyetylen med høy tetthet materiale som gir plast fleksibilitet til å strekke seg jevnt over bakken.

Sammenligning


Den svarte plast øker plante produktivitet fordi det blokkerer sollys, eliminerer vekst av ugress. Den rød plast ikke bare eliminerer vekst av ugress, det gjenspeiler også sollyset og øker fotosyntesen for å utvikle planter. Oliven mulch er en hybrid plast kombinere fordelene med svart og klar plast. Det benytter svart plast nytte av avskrekkende ugress og har den klar plast nytte av oppvarming av jorda.

Funksjon


Plast ground brukes til ugrasbekjempelse, høyere jordtemperaturer og holde fuktigheten i bakken slik at rotsystemer ikke tørker ut. De luker blir styrt ved eliminering av sollys. Jord temperaturer øker mellom 3 til 6 grader F på en 2- til 6-tommers jorddybde. Jo varmere jord, jo raskere rotsystemet vokser, vil betyr planten modnes og produsere frukt / grønnsaker tidligere i sesongen.

Misforståelse


Plastground gjør holde fuktigheten i, men det er noen fordampning gjennom hullet hvor plantene vokser. Hvis det har vært en usedvanlig tørr sesong, er periodisk vanning nødvendig.

Målrettede Planter


Hver farge av plast er best brukt med visse avlinger. Den svarte plasten er mest gunstig for grønnsaker, vintreet avlinger, små frukter som jordbær og snittblomster. Rød plast fungerer godt for tomater, paprika og meloner i særdeleshet, samt jordbær og avskårne blomster. Olive mulch er mest effektive med transplantasjoner, små frukter og snittblomster.

Forberedelse


Arbeid alltid jorda før påføring av plast. Jorda bør være glatt så plasten ligger jevnt og flatt. Jo mer kontakt plasten har med jord, vil raskere jorda varme. Før legging av plast, fukte jorda. Strekke plast jevnt over bakken og brette kantene i tett med jord.