Hovudside

Døde Vekst på banan planter

by Walther

Døde Vekst på banan planter

Banan planter er en type urt, ikke trær som mange antar. Stammen av anlegget er en pseudostem som lever i to til tre år. Bladene er anordnet i en spiral og vises med en hastighet på ca. en pr uke, slik at hvert blad verdifulle til anlegget. Tapet av blader kan forårsake sjokkere dine banan planter og forsinke frukt sett, advarer University of Arizona Cooperative Extension.

Beskjæring


Beskjæring av banan planter er vanligvis gjøres for å begrense antall suckers vokser fra rhizome, men av og til kan det hende du trenger å beskjære bort syke eller døde blader. Den Purdue University Hagebruk Institutt anbefaler å fjerne eldre, visne eller hengende blader hvis de skygge nylig utvikle suckers, komme i veien for din sprøyting diett, føre til uren frukt, hold sykdomsfremkallende organismer eller skadedyr eller representerer en brannfare.

Vind


Bananblader er laget for å makulere å hindre hele bladet løsner fra anlegget på grunn av vind. Venene i bladene kjøre vinkelrett på midrib, slik at selv lette vinder kan føre til at banan blader for å makulere. Denne skaden ikke dreper bladet, men forstyrrer noe med sin funksjon. Tillate plantene dine til å beholde sine strimlet og fillete blader. De vil fortsatt produsere mat for plantene, og plantene trenger en overflod av mat til blomst og frukt også. Bladene også beskytte modning frukt. Installere vindfang rundt plantene dine for å beskytte mot vind skade og redusere shredding.

Timing


Vent med å fjerne løv inntil to tredjedeler av overflaten brunt og dør, anbefaler University of Arizona Cooperative Extension. Leaving stort sett døde blader på planten vil ikke skade noe bortsett fra utseendet av anlegget; men du bør fjerne bladene som dør av sykdommen. Hvis du ikke har tenkt å bruke plantene dine for fruiting, slik at de kan beholde skjemmende bladene er mindre viktig.

Sykdom


Sykdommer, skadedyr og tørke kan føre til gulning, bruning og død av blader. Sigatoka sykdom - også kjent som blad spot eller sort blad strek - utvikler seg under våte forhold, som fører til misfargede flekker på bladene. Flekker på bladene utvikle gule glorier. Leaf vevet dør, og til slutt hele blader dø. Panama sykdom, også kjent som banan wilt eller Fusarium wilt, går planter gjennom jord, gjennom sine røtter eller gjennom skader. De eldste bladene er den første berørte. Gulning på hvert blad beveger seg fra bunnen gjennom margin til sentrum. Cordana blad spot forårsaker brune, ovale lesjoner med gule grenser. Denne sykdommen rammer også eldre bladene først.

Blad bruksområder


Bruk døde blader for å gi mulch rundt banan planter. Ikke bare vil dette bidra til å redusere ugress rundt plantene dine, vil mulch returnere verdifulle næringsstoffer til jorda som plantene kan bruke.

Temperatur


Kjølige temperaturer og tørre forhold bremse veksten av banan planter og utseendet på nye blader. Mens bladene på de fleste banan planter opplever frostskader selv i mild frost, hardføre banan planter tåle kaldere temperaturer.