Hovudside

USDA Fekting Spesifikasjoner

by Walther

USDA Fekting Spesifikasjoner

The United States Department of Agriculture eller USDA utgivelser anbefalte spesifikasjoner om hvordan bøndene bør bruke gjerder for å holde kveg fra å kjøre unna. Noen bønder foretrekker å la dyrene sine spenner fritt, fordi de får mer mosjon og føler seg mindre stresset når de ikke er inngjerdet. Men mange bønder ikke har nok eiendom for denne praksisen. Riktig gjerde spesifikasjoner er utformet for å holde husdyr trygt og effektivt inneholdt.

Wire Type


Bønder kan bruke piggtråd for å hindre store storfe fra å prøve å reise gjennom gjerdene. Mindre husdyr er mer sannsynlig å bli alvorlig skadet av piggtråd. Imidlertid ikke USDA anbefaler ikke at bønder bruker piggtråd når de er fekting i storfe. Bønder bør bruke glatt fekting med sau.

Elektrisk Spenning


Å avskrekke dyr fra å passere gjennom gjerdet, kan bønder elektrifisere gjerdet. Imidlertid bør bøndene ikke elektrifisere piggtråd gjerder fordi dyr og noen ganger mennesker kan få seg fast i piggtråd og kan ha dødd for en lang periode. Den elektriske spenning i gjerdet skal være sterk nok til å avskrekke dyrene, men bør ikke være så sterk at de elektriske gjerder kan skade dyrene. Spenningen bør ikke overstige 5000 volt.

Innlegg


Ved bruk av elektriske gjerder, kan bønder bruker stål, tre eller glassfiber innlegg. Tre og glassfiber innleggene er foretrukket, fordi de ikke ledende materiale, i motsetning til stål. Glassfiber innleggene har harpiks som beskytter dem mot ultrafiolett lys, noe som øker levetiden av innleggene. Tre innlegg er som regel de billigste innlegg. Jordingsfanger stenger kan gi beskyttelse mot lynnedslag.

Energidrikker


Produsenter slipper electrifiers utviklet spesielt for elektriske gjerder. Bønder bør følge de anbefalte spesifikasjonene når du installerer energizers. De apparatene har en maksimal lengde på wire som de kan gi energi og bønder bør kjøpe en annen gjerdeapparat og en annen linje av elektrisk ledningsnett, hvis de planlegger å ha et større fekting område enn Energizer kan håndtere.

Gjerdet vil også trenge 6-til-8-fots galvaniserte stenger for jording av elektrisitet og sender den tilbake til Energizer å fullføre krets. Produsenter vanligvis gjør disse stenger ut av kobber, siden kobber ikke korroderer i jorden. Noen produsenter bruker stål, men stålet gradvis korroderer.

Dimensjonering


Når bønder har storfe, er den minste anbefalte høyde for fekting 38 inches. Bønder kan spare penger på sau ved å bruke 32 tommers fekting, ettersom sauene er kortere.