Hovudside

Når Betyr Rosa Gallica Bloom?

by Walther

Når Betyr Rosa Gallica Bloom?

Moderne rose elskere vokse antikke Gallica roser. Samlere ivrig søke Gallicas for sin historiske verdi, deres skjønnhet og duft. Hybridizers, slik som David Austin og Peter Beales, inkluderer Gallicas blant sine avlsdyr som de utvikler nye spennende roser for markedet. Våren eller tidlig til midten av sommeren, gallica roser brast i en praktfull flush av blomster. Denne gang per år viser er rikelig belønning for dem dedikert til bevaring, dyrking, og glede av Gallica roser.

Gallica Roses


Gallica roser dyrkes former av den franske rose, Rosa gallica. R. g. officin er "Apothecary Rose," anses å være den rød rose av Englands berømte War of the Roses. R. g. versicolor "Rosa Mundi" er en rosa rose med fet rød striping. Gallica roser blomstrer i ulike nyanser av rosa, rødbrun, rød og lilla. Fet farge inkludert spotting og striping ga kallenavnet "Mad Gallicas" til klassen. Cold-tolerante Gallicas er blant de eldste av hensikt avlet roser. Gallicas dyrket på deres egne røtter suger fritt, danner tette klumper av busker 3 til 4 meter høy med prickled oppreist eller buede canes. Podet planter forbli inneholdt. Spyler vare fra 3 til 6 uker, avhengig av variasjon.

Belle de Crécy


Belle de Crécy er en favoritt blant samlere. Det ble dyrket på Madame de Pompadour hjem ved Crécy, Frankrike. Denne antikke Gallica er muligens en Kina-Gallica hybrid. Den vokser til 4 meter høy og bred med ordnede canes. Fargen begynner som et medium rosa ved første åpning. Som blomster alder, blir fargen fiolett med blå-grå kanter. De tre-tommers roser er båret i klynger av minst tre og opp til mer enn syv, åpner suksessivt. Duften er sterk gammel rose. Belle de Crécy blomstrer i tre til fire uker begynner i juni.

Complicata


Complicata er en Gallica rose verdsatt for sin skjønnhet og sterk duft. Det vil vokse inn i en busk fem meter høy og 6 til 8 meter bred, eller så høye som 15 meter trent som en klatrer. Den lyse rosa, enkle blomster åpne for mer enn 5 inches tvers, viser solfylte gule sentre. Complicata suckers fritt, krever plass til å spre seg dersom dyrket på sine egne røtter. Den nesten thornless Complicata er egnet for dyrking over en arbor gate eller i en annen stor gjennomgangstrafikk. Den robuste anlegget vil tåle litt skygge. Det blomstrer i løpet av en 4 til 6-ukers periode som begynner på forsommeren.

Sissinghurst Castle


Når Vita Sackville-West ryddet hagen hennes ved Sissinghurst Castle i begynnelsen av 1930-tallet, fant hun denne crimson blomstring Gallica som til slutt kom til å bære navnet hennes berømte hjem og hage. "Sissinghurst Castle" ble introdusert på markedet i 1947. Den semi-doble roser har ruffled kronbladene som kan åpnes for å avsløre gule sentre. Denne vanskelige, sommer-blomstring nypekjerret vokser fem meter høy og bred, med blomster av en mild duft. Sin spennende historie og sjarmerende blomster sikre inkludering i antikk rose samlinger.