Hovudside

Hvordan å designe og bygge en Zen Garden

by Walther

Hvordan å designe og bygge en Zen Garden

Begrepet Zen Garden er vanligvis brukt til en minimalistisk hage designet fra kontemplativ stil utviklet i det 16. århundre av blandede buddhistiske, taoistiske og Shinto tradisjoner. Noen eksperter sier de originale Zen hager Harken tilbake til det 11. århundre. Uansett er dette slags hage hovedsakelig består av raket sand og et lite antall nøye plassert steiner. Her er noen forslag til hvordan du kan designe og bygge en Zen Garden.

Bruksanvisning


•  Det primære målet for en Zen hage i landskapet er å skape et fredelig hageområde hvor du kan fokusere på å være sentrert og fokusert. Så, er det første skrittet for å sørge for at du enten velge en privat, beskyttet plass eller opprette en hvor det ikke vil være noen distraksjon.

•  Design og bygge en enkel formet skisse for hagen din. Kantene skal være ren og enkel. Du kan bruke bender-bord, tre, glatt stein eller noe annet materiale, men beholde det som ren og diskret som mulig. Dens funksjon er bare å holde hagen inne uforstyrret.

•  En Zen hage er designet for å observere fra et enkelt stillestående punkt. Så, for å gjøre det perfekt for avslapning og meditasjon, kanskje du ønsker å designe i komfortable sitteplasser som vil optimalisere visningen. Igjen, velge møbler som ikke er distraherende.

•  Hagen selv er vanligvis dannet av sand minst 2 - 3 "dypt slik at det kan bli raket inn beroligende mønstre rundt er lagt steiner Sett din bergarter først og helle din sand rundt dem Et ulikt antall steiner skaper vanligvis den mest stimulerende design.. , men prøve ut stein plassering nøye før du slå av den endelige utformingen. Du kan bruke vanlige utbyggere eller lekeplass sand. Selv om de fleste zen-hager er sammensatt av bare sand og stein, det er også riktig å legge minimal plassert saktevoksende, ikke-blomstring, eviggrønne busker eller moser. Selv enkle naturlige materialer kan inngå som et stykke tre. Det viktigste er å designe og bygge din Zen hage å være ultra-enkel og ryddig.

•  Zen hager krever ingen vanning (med mindre noen planter er inkludert i så fall drypp vanning ville sannsynligvis fungere best gjemt under sanden), og lite annet vedlikehold enn vanlig raking å holde designede linjer frisk og klar.

•  Du kan også kjøpe en miniatyr versjon for en bordplate eller på kontoret, eller designe og bygge din egen lille Zen hage. Miniatyr raker og vanlig størrelse Zen Garden raker og annet materiell tilbys av leverandører på internett og i enkelte hage forsyne butikkene. (Se Resource nedenfor.)