Hovudside

Slik fjerner vann flekker fra dusj dører

by Walther

Fjerne stygge vann flekker fra glass dusjdører er lett å gjøre. Vann flekker er forårsaket av oppløste mineraler som finnes i hardt vann, og de blir synlig når vannet fordamper og etterlater de mineraler bak. De vises ofte som en hvit, kalkholdig stoff og om igjen på glass dusjdører over lengre tid, kan de bli etset inn i glasset permanent. Hindre vann flekker er så enkelt som å bruke nal på glasset med jevne mellomrom for å holde den ren og fri for skadelige mineraler som finnes i vann. Hvis du allerede har vann flekker på glass, det er skritt du kan ta for å bli kvitt dem.

Bruksanvisning


Slik fjerner vann flekker fra dusj dører


•  Kombiner en del eddik med fire deler filtrert vann i den tomme sprayflaske, og teste blandingen på glass dusj døren for å se om den er sterk nok til å oppløse vann flekker uten å skade glasset. Du må kanskje justere denne oppskriften henhold til hvor lenge de vann flekker har blitt liggende ubehandlet. Bruk mer eddik for tøffe vann flekker.

•  Sett på et par gummihansker for å beskytte hendene og spray blandingen langs toppen av dusj glassdør. La eddik blandingen sitte i noen minutter.

•  Bruk svamp til å tørke av eddik blandingen ved hjelp av sirkelbevegelser for å sikre at du ikke går glipp av et sted. Du bør se vann flekker begynne å oppløse. Hvis ikke, gjenta trinn 1 og trinn 2 med en sterkere konsentrasjon av eddik.

•  Fullfør rengjøring resten av dusj glassdør som du gjorde i trinn 1 til 3. Du må kanskje bruke slipe siden av svampen for å få gjenstridige flekker av, men sørg for å teste et lite synlig del av dusj glassdør først for å sjekke for mulig skrape. Etter fullført, tørke hele dusjen døren med håndklær.

•  Når den er tørr, påfør noen Rain-X glass behandling. Påfør dette produktet - ofte brukt for bilruter - til dusj glassdør, i henhold til produsentens anvisninger. Glass er et porøst materiale, så the Rain-X vil bidra til å forsegle glass porer fra skadelige vann mineraler og effektivt hindre fremtidige vannflekker.

Tips og advarsler


  • For de vanskeligste vann flekker, bør du prøve å bruke 100 prosent eddik og en skuresvamp å fjerne vannet spots.Keep en nal i badet og bruke det regelmessig for å hindre fremtidig vann spots.Consider utstyre hjemmet ditt med et kalkfilter for å eliminere hardt vann.
  • Pass på at badet er godt ventilert ved rengjøring.