Hovudside

Hva skjer hvis den bærbare blir våt?

by Walther

Hva skjer hvis den bærbare blir våt?

Hvis din bærbare blir våt ved et uhell, umiddelbart kuttet strømforsyningen og slå den av. Prøv å unngå å få elektrisk støt fra statisk elektrisitet; fjern strømadapterkabelen nøye. Ta ut batteriet og alt periferiutstyr som du har koblet til den bærbare datamaskinen. Åpne din laptop og vend det. La all overflødig væske renne ut av saken. Deretter finner et flatt underlag, slik at den bærbare datamaskinen til å tørke ut.

Bærbare Komponenter


Mange tror at når elektroniske enheter - for eksempel bærbare datamaskiner og mobiltelefoner - blir våt, blir de ødelagt for alltid. Dette kan ikke være tilfelle, hvis kretskortet på den bærbare datamaskinen blir litt våt. Vanlig vann er mindre skadelig enn salt vann eller væsker som er søtet med sukker eller honning. Saltvann er svært etsende, og søtet væsker kan skade komponentene på kretskortet, selv om det ikke er noe elektrisitet strømmer gjennom den bærbare datamaskinen. Hvis en liten mengde rent vann kommer inn i den bærbare datamaskinen, kan det være greit, men la det helt tørke ut, før du prøver å slå den på.

Ta ut harddisken


Bruk lofri bomullskluter eller papirhåndklær til å tørke av overflaten av den bærbare datamaskinen. Ikke glem å tørke av strømledningen og batteri, også. Hvis din bærbare skjer å bli søkkvåt, bør du også ta ut harddisken. Men før du begynner å ta den bærbare datamaskinen fra hverandre, gjør at du lese brukerveiledningen som fulgte med det å lære hvordan du fjerner ordentlig harddisken. Eller, gå på nettet og sjekke produsentens nettside for instruksjoner om hvordan du fjerner harddisken fra den bærbare datamaskinen.

Let Your Laptop tørke ut


Legg et håndkle på en flat overflate og legg den bærbare datamaskinen opp ned på toppen av det. La din laptop tørke ut for ca 48 timer før du prøver å slå den på igjen. Vær sikker på at det er helt tørt, og sjekk for å se om det er noen synlig fukt på overflaten. Sett batteriet. Plugg strømledningen inn i den bærbare datamaskinen og slå den på.

Kontakt en datamaskin tekniker


Hvis du har problemer med å få den bærbare datamaskinen til å starte opp, ta kontakt med en datatekniker som gjør bærbare datamaskinen reparasjoner, for å hjelpe deg å feilsøke problemet. Han vil være i stand til å utføre ulike typer elektroniske tester på den bærbare kretskort, strømledningen og batteri, for å finne ut om enhetene fungerer som de skal.