Hovudside

Best Klatre Roses for et lite Arbor

by Walther

Best Klatre Roses for et lite Arbor

Klatreroser, som gjør det meste av vertikal plass, er perfekt for de gartnere som elsker utseendet og duften av roser, men har liten plass til å vokse en full-size rosebusk. Klatreroser legge sjarm til lysthus og gjerder, og mange av dem er små nok til å ikke overvelde en liten Arbor. De fleste klatreroser er velduftende, og noen har til og med langstilkede blomster som kan kuttes til buketter.

Social Climber


Vokser til 10 meter høye, er rosen Social Climber perfekt for områder hvor du ikke har mye plass. Denne rosen vil fylle din sommerhage med sine krydret-duftende blomster mørk rose-rosa farge. Blomstene på Social Climber er store, og nådde 4 inches tvers, og bladverket er en rik, mørk grønn. Denne rose trenger full sol og godt drenert jord i USDA hardførhet soner 7 til 10.

Erland


De lyse lakse-farget oppblomstringer av Erland klatring rose vil fylle din sommerhage med farge og en delikat rose duft. Erland er hardfør fra sone 5 til 10 og vokser i full sol og godt drenert jord. Denne rosen er nesten sykdom gratis i sør, men kan lide av sopp problemer andre steder, ifølge nettstedet Rose Hage Made Easy. Denne rosen vil klatre til 8 meter høy når den er moden.

Duft From Above


Hvis dette klatrerose ikke imponere deg med sine store tungt Petaled gul-gull blomster, det vil med den rike lakris duft som fyller hagen som de blomstrer. Ifølge Monrovia, vil Scent From Above vokse fra 8 til 10 meter høy, noe som gjør den perfekt til å vokse opp sidene av en liten Arbor. Denne rose trenger full sol og er hardfør fra sone 6 til 10 år sviske dette steg på sensommeren for å oppmuntre til videre vekst.

John Cabot


Vokser til 10 meter høye, er John Cabot klatring rose dekket i magenta-farget, holdbare blomster som vil blomstre fra tidlig sommer til høst. Blomstene er velduftende og spiselig. Dette klatring rose er hardfør fra sone 3 til 9 og vil trives i godt drenert jord og full solen.

Don Juan


Som sin navnebror, er Don Juan klatring rose sikker på å sjarmere deg. Fløyelsaktig røde kronbladene er litt rusket og utstråler en sterk damask duft. Selv om dette er en klatrerose, og nådde en høyde på 10 meter høy, blomstene vokser på lange stilker enten enkeltvis eller i klynger, noe som gjør dem perfekt for snittblomster også. Blomstene er 5 inches bred og blomstrer hele sommeren i full sol i sone 6 til 11 måneder.