Hovudside

Hvor raskt Betyr Bissetii vokser?

by Walther

David Bisset bambus (Phyllostachys bissetii) er en høy, slank bambus som danner et tett skogholt og er ofte plantet for skjermer og hekker. Det er ingen spesifikke vekstrater for Bisset bambus. Hvor fort det vokser avhenger av din voksende sone, hvor du planter den, ernæring og vann den mottar og dets eksponering for solen.

Grunnleggende


Bambusrør kalles culms. De spire fra nodene i underjordiske stengler kalles jordstengler. Dette er hvordan bambus sprer og skjemaer lunder.

Bisset bambus er kaldt hardfør, tåler temperaturer på 20 grader F. Det regnes som en raskt voksende bambus. En standard Bisset vil vokse opp til 30 meter høy og danner en rik grønn, tykk skogholt. En dverg Bisset vil vokse 18 meter høy.

Forfall av culms


Bambus planter sette sitt opprinnelige kraften i sine sprer jordstengler, så de første culms å vises modne raskt og er kortere. Som lunden sprer og blir eldre anlegget legger mer energi inn i voksende culms, ikke jordstengler. De culms som spire senere vokse høyere. Bambus culms vanligvis når sitt fulle høyde i en til to måneder. Bisset bambus anses raskt voksende blant annet fordi det er en høy bambus; senere, høyere Bisset culms må vokse raskt for å oppnå sitt fulle høyde i to måneder.

Influence of Climate


Gardenality sier at Bisset bambus vil vokse i USDA sone 5a til 11. Det vil vokse raskere i varmere soner. Hvis du bor i et temperert sone, vil din Bisset vokse raskere i varmt vær. Plant den i sin helhet solen. De modne culms av noen tropiske arter kan vokse 4 meter på en dag, selv om din Bisset ikke vil vokse så fort.

Perioder med Vekst


Bambuser vokser ikke på en standard hastighet. De har perioder hvor de ikke vokser etterfulgt av en eksplosjon av vekst. Hvis du bor i et temperert voksende klima, vil din Bisset sannsynlig vokse raskest i løpet av våren, selv om det kan også vokse raskt i høst.