Hovudside

Gjør Weeping Willow Trees Harm Rørlegger?

by Walther

Gjør Weeping Willow Trees Harm Rørlegger?

I århundrer plantet gartnere gråtende piletrær (Salix spp.) For å gi raskt voksende skygge og legge til en grasiøs silhuetten til et landskap. Når rørsystemene ble vanlig i byggebransjen, de fukt søker røttene av disse vann-elskende trær demonstrerte de kan skape kaos på rør som lekker fuktighet. Moderne materialer som brukes i avløp, slik som PVC, er sterke, holdbare og sjelden lekke, minkende bekymring for tøylesløs invasjon og problemer med en gråtende piletre på en eiendom.

Piletre Roots


Selv om det er spennende og mer ordrik å si at gråt willow trerøtter "jakten" eller "oppsøke" områder for vann, det er ikke en nøyaktig måte å beskrive tre rotvekst. Alle trær, inkludert de av den gråtende selje, kan best beskrives som opportunistisk. De grunne røtter av en selje spredt seg raskt i alle retninger i jorda, absorberer vann og næringsstoffer. Men med en så stor, ekspansiv matrise, sjansene er noen røtter vil skje på tvers av områder med jord av større ernæring eller vann. I tilfelle av piletre, når et mer beleilig jord område er oppstått, rotvekst intensiverer og øker til å utnytte vann eller næringsstoffer.

VVS Rør


Historisk sett ble underjordiske vannkanaler laget av leire, betong og senere metall. Alle disse materialene forringes på grunn av kontakt med fuktighet og den naturlige utvidelse av jorden rundt dem fra frost og svingninger i jordfuktighet over tid. Gåsunger dra nytte av all fuktighet som lekker og demper jorda. Porer, sprekker og lobbet brudd i plumping linjer eller bakken dreneringssystemer gi en fordelaktig vannkilde for den gråtende selje samt eventuelle andre tre. I dag er PVC-rør som brukes, som er konstruert for lang levetid og ikke utvikle sprekker eller brudd like lett som eldre rørmaterialer.

Bekymringer


Mens en eik eller grantre kan invadere fuktig jord rundt VVS akkurat som en gråtende selje, er problemet at selje raske vekst raskere omslutter eller invaderer rør. Røtter kan ikke trenge gjennom rør på egenhånd. De må ha en åpning for å nå det indre av røret. Når en rot er i stand til å få inne en pipe, hjelper den naturlige vekst og utvidelse av roten forstørre sprekk eller hull. Vannet elskende gråtende piletre røtter fortsetter å vokse inni røret, som fører til tilstopping, redusert vannføring eller fullstendig blokkering.

Råd


Mange arter og sorter av gråt piletrær eksisterer, alt vokser til forskjellige modne størrelser. Hvis du ønsker en gråtende selje, søk etter en som ikke er en stor, massiv tre ved forfall. Større trær utvikle større, lenger rekkende røtter. Den sikreste strategien er å ikke plante en gråtende selje innen 30 meter av noen rørleggerarbeid eller i avløpssystemet på din eiendom. Plant den gråtende willow stedet ved bredden av en dam, i et vann-innsamling depresjon eller grøft, eller i en romslig felt eller park.