Hovudside

Hvordan å lukke en ubrukt Chimney

by Walther

Hvordan å lukke en ubrukt Chimney

Peiser er ikke så energieffektive som mange tror de skal være. En peis kan faktisk miste 10 prosent mer varme enn det avgir. I tillegg til skorstein, peis krever også stell og regelmessig vedlikehold for å holde det fungerer. Hvis du har bestemt deg for å slutte å bruke en peis i ditt hjem, må du lukke skorstein. Som vil hindre oppvarmet (og avkjølt luft) fra å rømme. Det vil også stoppe utenfor luft fra å komme inn.

Bruksanvisning


•  Sett stigen opp og klatre på taket for å få tilgang til skorsteinen. Bruk en skrutrekker til å løsne skruene på pipehatt, hvis det er én. Løft hetten opp og av, og sett den til side. Måle lengden og bredden av skorsteinen toppen.

•  Ta på skinnhansker for å beskytte hendene fra de skarpe kantene av metall. Markere ut målinger av skorsteinen på en metallplate. Skjær stykket ut med et par tinn klipp.

•  Kjør en sjenerøs perle av silikon drivning rundt toppen av skorsteinen. Plasser metallplater cut-out på skorsteinen og linje det opp med kantene. Trykk den ned på plass. Sett på skorstein, hvis det er aktuelt.

•  Tilbake inne i huset, nå inne i peisen og lukker spjeldet. Sørg for at det er helt stengt. Måle åpningen i skorsteinen, i toppen av peisen, rett under spjeldet. Måle lengde og bredde.

•  Merk av målingene på et stykke stivt skum isolasjon. Skjær stykket ut med en skarp kniv.

•  Legg isolasjonen opp i skorsteinen så det er kilt fast på plass. Kjør en perle av silikon tetningslister rundt der isolasjonen møter skorstein veggen for å sikre at det er forseglet helt.