Hovudside

Hva er best til rengjøring fliser?

by Walther

Hva er best til rengjøring fliser?

Flislagte gulv kommer i en rekke former, størrelser og farger. Platene kan også være laget av en rekke materialer, alle som er forholdsvis lett å rengjøre for det meste. Bruk rengjøringsmidler som passer best til din type flis.

Stein, marmor og granitt fliser


Dette er kanskje den mest elegante fliser alternativer, men er også de typer av fliser som bør rengjøres med mest omsorg. Helt unngå bruk av blekemiddel, eddik-basert eller syrebasert, da disse kan kjapt kjedelig og skade fliser på gulv. I stedet feie flisene regelmessig og fuktig mopp bare bruke vann etter behov. For en dypere rengjøring, kombinere ca 1 gallon vann med 1 ts. av enten oppvaskmiddel eller stein renere. Mopp gulvene med dette renere og la det lufttørke.

Keramikk og porselen fliser


Støvsuge din flis eller feie regelmessig med en sopelime. Igjen, fuktig mopp gulvet etter behov, eller for en dypere rengjøring mix 1 gallon vann med en skvett oppvaskmiddel. Også legge til 1/2 kopp hvit eddik for en desinfiserende renere og mopp gulvene med denne løsningen.

Vinyl og linoleum Tile


Feie flisen eller støvsuge regelmessig. Når støvsuging, må du bruke en støvsuger som ikke har noen beater bar da dette vil rykke inn gulvfliser. Mopp gulvet med en fuktig mopp ukentlig, eller for en mer grundig rengjøring mix 1 gallon vann med en sprut av oppvaskmiddel og en valgfri 1/2 kopp hvit eddik. For tøffere buildup, skrubbe flisen forsiktig med en nylon kratt pensel.

Grout Rengjøring


De fleste flislagte gulv har også fugemasse som trenger rengjøring. Når den grunnleggende rengjøring rutine som du bruker til å rengjøre fliser ikke holde fugemasse ren, fukte fugemasse med vann og strø et dryss av natron over fugemasse. Skrubbe natron i fugemasse med en fuktig nylon kratt pensel og fuktig mopp gulvet etter rengjøring for å fjerne eventuelle tiloversblevne rester.