Hovudside

Hvordan Grow Lupini

by Walther

Hvordan Grow Lupini

Lupini bønner er populære i regionene i Europa hvor de selges på messer. Mange spanske puber tilbyr bønner som syltet forretter. Høy alkaloid innhold gir tradisjonelle Lupini bønner en bitter smak, men det er også en nyere variant kalt søte lupiner. Lupini bønner er enkle å vokse.

Bruksanvisning


•  Sjekk med US Department of Agriculture for å se om du bor i hardførhet sone 5 til 8, hvor Lupini vokser best. Finn et område i hagen din som gir full til delvis sollys til planter. Berede grunnen ved å løsne de beste 18 inches av jord med en spade eller rorkult. Bland i gjødsel som du till, i henhold til instruksjonene på gjødsel-pakken.

•  Finn og kjøp lupiner online eller noen hagesentrene kan bære dem. Så frø i henhold til din sone. Layout frø på bakken med en hastighet på 6 frø per fot. Skyv hvert frø i til en dybde på 3/4 tommer, med fingeren. Eller uten å måle, skyv frø i bakken med pekefingeren til bakken berører din første knoke. Fyll i hvert hull med jord, men ikke pakke den.

•  Tynne dine rader ved å fjerne frøplanter som vises svak eller skadet. La ca 2 frøplanter per fot. Også la ca 18 inches i mellom radene, slik at du kan få tilgang til begge sider av radene når høste bønner. Trekk eksisterende ugress på denne tiden, og fjerne eventuelle rester fra området. Lupini planter er ikke konkurransedyktig, og ugress forårsake disse plantene å utvikle seg sakte eller dø ut.

•  Vann dine Lupini bønneplanter - minst en tomme av vann per uke. Disse plantene ikke krever en stor mengde vann, noe som gjør dem økonomisk å vokse. Hvis plantene dine ser visnet i varmt, tørt vær, vann dem to ganger i uken.

•  Harvests bønner mot slutten av vekstsesongen, vanligvis i september, avhengig av sone. Lupini bønne planter vokse til ca 2 meter, men noen kan vokse opp til 4 meter. De gjør ikke vintre, men vokser likt til bush grønne bønner. Bevare bønner som du ikke bruker umiddelbart ved tørking, frysing eller hermetisering dem.