Hovudside

Hvorfor en Lavendel Plant gulne?

by Walther

Hvorfor en Lavendel Plant gulne?

Det finnes mange varianter av lavendel, hvorav noen er mer hardføre enn andre, men for det meste, alle lavendel planter krever svært lite vedlikehold for å trives. Hvis en lavendel plante blir gul, fuktproblemer er en sannsynlig gjerningsmann.

Beliggenhet


Lavendel må plantes der det vil få full solen. Men i svært varmt klima, bør plantene har noen ettermiddag skygge.

Jord


I alle klima, er det avgjørende at lavendel plantes i høy kvalitet, godt drenerende jord slik at vannet ikke samler rundt røttene.

Klima


Lavendel planter foretrekker en litt tørre, varme klima. I fuktige miljøer, bør plantene skal vannes sjeldnere og plantes der det er rikelig med luftsirkulasjon.

Vanning


Lavendel er tørke-tolerant gang etablert. Gulnende blader kan være et resultat av for mye eller for lite vann. Vanning bør gjøres når matjord er tørr å ta på, og godt drenerende jord vil holde lavendel fra å bli sugd ned - bokstavelig talt - med fuktighet på røttene.

Fôring


Det er ikke nødvendig å gjødsle lavendel som de liker en mager jord, men planter vil dra nytte av en tilfeldig lag av kompost. Kompost bør holdes 2 inches bort fra stammen for å forhindre overflødig fuktighet og mugg. Tilsett litt kalk til jord hvis pH blir under 7,0.