Hovudside

Hvordan å forplante Evergreen Clematis

by Walther

Evergreen klematis er en sorten av klematis vintreet anlegget. Evergreen klematis beholder sin grønne farge selv gjennom vinteren, noe som gjør det til et godt valg for gartnere som ønsker å ha en levende hage hele året. Også kalt Armand er klematis, kan eviggrønne klematis spres hjemme. Voksende eviggrønne klematis fra en skjæring er en måte å sørge for at forholdene er perfekt for å skape en sterk, sunn klematis plante som vil vokse godt i mange år.

Bruksanvisning


•  Gjør en enda blanding av torv mose, sand og perlite for å plante den eviggrønne klematis. Denne blandingen gir tilstrekkelig drenering, rot støtte og næringsstoffer for den unge eviggrønne klematis.

•  Fyll en planter med potting blanding. Evergreen klematis kan dyrkes innendørs for en hel sesong, eller transplantert utenfor når anlegget er stor nok til å bli trent langs et gjerde, lys post eller espalier. Velg en planter som vil være stor nok til å holde klematis mens det vokser.

•  Grav et lite hull i planter der de eviggrønne klematis vil bli dyrket. Plasser en dowel eller solid stick nær hullet for å gi et sted for de klematis å lene seg mot, slik at den er opplært til å vokse vertikalt.

•  Undersøk eviggrønne klematis skjæring før planting det. Kontroller anlegg for tegn på sykdom eller skade, som visner blader, insektskader eller ødelagte deler av skjæring. Ikke bruk syke borekaks, som de kan spre sykdom til resten av hagen eller dø før de når modenhet.

•  Fukt avskårne enden av eviggrønne skjæring og dyppe den i roten hormon pulver å begynne stimulering av rotvekst. Root hormoner vil hjelpe planten utvikle en sterk, sunn rotsystem.

•  Plasser skjære i jorda slik at røttene er dekket med minst en tomme av jord. Dekke røttene og vann anlegget umiddelbart.

•  Hold eviggrønne klematis hvor det vil få delvis sollys hele dagen. De fleste klematis planter tåler full sol, men borekaks er lettere å svi eller svekke med direkte lys og varme.

•  Vann den eviggrønne klematis daglig eller annenhver dag, så lenge jorda forblir fuktig å ta på. Ikke la planten tørke ut. Tilsett ikke for mye vann til anlegget, da dette kan fremme veksten av skadelig sopp.