Hovudside

Vekst Cycle for Agurker

by Walther

Vekst Cycle for Agurker

Agurk, eller Cucumis sativus, er innfødt til Asia og Afrika. Det er en del av cucurbit familien, som også inkluderer meloner og gresskar. Agurker vokser på vinstokker og har flikete, hårete blader. Agurkplanter kan ha en determinate eller ubestemt vekstmønster. Determinate planter produserer frukt på terminalen voksende punkt og slutte å vokse mens ubestemte planter produserer frukt på side klynger. Ubestemte typer vokser saktere, men produsere mer frukt.

Planting


Agurker kan være direkte-seeded eller transplantert, men er utsatt for frost. Ifølge University of Hawaii i Manoa, agurker vokser best på jord temperaturer mellom 70 til 75 F, med temperaturer under 60 F eller over 90 F hemmer vekst. Plassere svart plast mulch på bakken to til tre uker før planting vil varme jorda og hjelpe kontroll ugress. Plant etter den første frosten og plante igjen i midten til slutten av sommeren. Plant transplantasjoner 12 inches hverandre i jorda og plante frø ½ til 1 cm dyp. Når spirene dukke opp, tynn til ca 12 inches hverandre.

Næringsstoffer og pH


Agurker trenger høye nivåer av kalium og fosfor, men lavere mengder av nitrogen. Fosfor mangler forårsake bronzing av agurker mens kalium mangler forårsake langsom plantevekst og rynket blader. Purdue Cooperative Extension foreslår å legge en 4-8-5 gjødsel på 1 til 2 ss. per planting bakke for å fremme sunn fruktproduksjon. Supplere med en ammoniumnitrat (33-0-0) gjødsel til 1 ss. per bakken én uke etter blomstrende. Agurker vil vokse i jord pH som er mellom 5,5 til 7,0 men jord med pH over 6,5 kan negativt påvirke næringsstoffer.

Pollinering


Agurker kan være monoecious, ha både mannlige og kvinnelige blomster på samme plante, eller gynoecious, har først og fremst kvinnelige blomster. Bier overføre pollen innenfor samme agurk plante eller mellom ulike planter. Agurker først produsere små mannlige blomster på basen som bryter av etter blomstringen, etterfulgt av kvinnelige blomster som viser frukt på bunnen av blomsten. Gynoecious agurker produsere høyere avkastning av frukt på grunn av overvekt av kvinnelige blomster, selv om de fleste har små mengder av mannlige blomster lagt for pollinering.

Høsting


Agurker bør høstes når de er grønne og fast; agurker er overmoden hvis de er gule. Vanligvis agurker er klare for høsting innen 50 til 60 dager med planting. Plukke agurker når de er opp til to inches lang for pickles og 6 til 8 inches lang for agurker som brukes for kutting. Høste agurker under varme månedene annenhver dag og under kjøligere månedene to til tre ganger per uke. Fjern eventuelle misdannede agurker å tillate vekst av sunne frukter.