Hovudside

Hva skjer hvis tregulv Få vann på dem?

by Walther

Enten tregulv blir våt fra sko, et sølt glass eller fra en flom, skaden igjen er frustrerende. Før du forsøker å tørke ut gulvet selv eller vurderer det et totalt tap, finne ut hva som skjer når et parkettgulv blir våt og hvordan du løser problemet.

Fakta


Ifølge Orange Restoration, korn i de tre sveller og sprekker når den utsettes for vann som kan føre til at parkettdekke til å hovne opp og spenne. Utstrakt vått trevirke kan bli infisert med mold og mugg.

Betydning


Fremgangsmåte for behandling av tregulv som får vann på dem avhenger av mengden av vannskader. En ekte tregulv oversvømmet med vann kan kreve komplett restaurering eller erstatning. Ifølge North Dakota State University, vil et tregulv oversvømmet med vann må ha gulvbordene fjernet for å unngå knekking. En våt parkettdekke kan kreve rensing, tørking og flatere.

Tørking


En liten mengde vann på et parkettgulv vil trolig bare kreve punktbehandling. Hvis mulig, utsetter de vann skadet etasjer til naturlig luftstrøm for å tørke så snart som mulig, gradvis og like over problemområdet. Orange Restaurering foreslår å ansette en profesjonell til å behandle vann skadet tregulv. Hvis du prøver å tørke den harde gulvet selv ikke bruker direkte varme på gulvet. Åpne alle vinduene på alle gulv i huset ditt og slå på fans til å forbedre sirkulasjonen.

Advarsler


Plutselige eller ujevn tørking etter vannskader kan føre til at parkettdekke til å sprekke eller revne. Unngå å slipe en våt eller fuktig parkettdekke som det kunne bli permanent skadet. Ikke bruk varme for å tørke en våt parkettdekke siden det kan føre til at gulvet tørker for fort og skade gulvet der varmen ble brukt.