Hovudside

Maple Leaf Blight

by Walther

Maple Leaf Blight

Lønn trær er utsatt for ulike bladflekker og farsotter. Ifølge University of Florida Extension, begrepene "spot" og "sykdom på planter" refererer til hvor mye skade et blad lider. Når bladene viser tydelige flekker, er en sykdom som kalles en "spot". Når flekkene vokse sammen og danner store deler av sykdom, er det som kalles en sykdom på planter. De fleste flekker og farsotter er forårsaket av sopp.

Anthracnose


Anthracnose er en sykdom på planter forårsaket av ulike typer sopp. De fleste Maples, inkludert sukker og rød lønn, utvikle store brune områder mellom bladet årer. Brune områdene er uregelmessig formet. Norge Maples utvikle smale brune striper i stedet for store brune områder. Sorte Maples er utsatt for en annen anthracnose sopp som forårsaker utseendet på brune flekker over bladene. Anthracnose viser vanligvis opp på nederste greinene første, og kan også føre til at bladene blir deformert. Denne soppen er også kjent som blad, skyte eller kvist sykdom på planter.

Kontroll av Anthracnose


Anthracnose er vanligvis bare en kosmetisk sykdom på lønn trær, og soppmidler kan ikke engang være nødvendig å kontrollere det. Hvis soppmidler er nødvendig, bør flere programmer bli gjort. Friske trær er bedre i stand til å motstå infeksjon. Rake opp syke blader og ødelegge dem for å hindre soppen fra overvintring på dem. Beskjære infiserte kvister og grener og ødelegge syke plantedeler. Unngå befuktningsegenskaper blader når vanning treet.

Bakteriell Blight


Symptomer på bakteriell sykdom på planter inkluderer utseendet på svarte eller brune flekker, svertet kvister, døde knopper og utvikling av cankers. I tillegg kan årer bli svart på japansk, Norge og røde Maples. Bakterier som forårsaker denne sykdom på planter bare infiserer sårede eller usunn trær, og selv da det krever et stort antall bakterier for å være vellykket. På tross av at lønn trær er hyppige ofre, spesielt visse japansk lønn sortar som "Sango Kaku" og "Oshi Beni." Sykdommen spres ved regn, insekter og forurensede verktøy, og overvintrer på infiserte plantedeler.

Bakteriell Blight kontroll


Kontrollere bakteriell sykdom på planter ved beskjæring grener som er sterkt infisert eller døde. Rake opp løv og ødelegge eller fjernet syke plantedeler. Unngå å tisse bladene når vanning treet. Ikke overfertilize og unngå høye nitrogengjødsel fordi trær som er gitt dem er mer utsatt for bakterieinfeksjoner. Trær bør fjernes hvis cankers vises, fordi de sannsynligvis ikke vil overleve. Kobbersulfat, kobberhydroksyd eller kan streptomycin anvendes, men bakterier kan være resistente overfor disse behandlingene.