Hovudside

Hvordan Stopp Cotton Cotton

by Walther

Hvordan Stopp Cotton Cotton

Cottonwood trær er innfødt til mange deler av USA, og er lett å finne langs bekker og elver. De trives i full sol og fuktig, lett jord. Cotton er dioecious, noe som betyr at de har mannlige og kvinnelige blomster på separate trær. De produserer blomster om våren, og hvis de kvinnelige blomster bestøves av mannlige pollen, produserer treet frø dekket i hvit bomull. Bomullen deler seg tidlig i sommer, og slipper frøene, og dekker plener og nærliggende overflater. Unge kvinnelige Cotton ikke produsere bomull i flere år.

Bruksanvisning


•  Velg mannlige Cottonwood trær på barnehage eller hagesenter. Kun kvinnelige Cottonwood trær produsere bomull. Merk at allergikere kan oppleve høysnue symptomer på grunn av pollen utgitt av mannlige Cottonwood trær i slutten av våren. Bomullen utgitt av kvinnelige trær ikke forårsaker allergiske symptomer.

•  behandle kvinnelig Cottonwood trær med Ethephon, et kjemikalie som regulerer veksthormoner. Ethephon stopper utviklingen av bomull når den brukes mens kvinnelige trær blomstrer. Følg alle pakken retninger nøye og bruke den på en klar, vindstille dag. Ethephon er ikke praktisk for behandling av store Cottonwood trær.

•  Kutt ned og fjerne kvinnelige trær og erstatte dem med mannlige trær eller en annen art. Cottonwood trær vokser raskt og har store, attraktive lemmer, men de har flere forpliktelser samt som invasive røtter og svake greiner. De vokser best på store landlige tomter, snarere enn i urbane områder. Erstatte dem kan være det beste alternativet.

Tips og advarsler


  • Trær merket som sterile hunner produsere bomull, men frøene vil ikke produsere frøplanter.