Hovudside

Kan du bruke klipp frukttre Limbs Grow Fruit?

by Walther

Kan du bruke klipp frukttre Limbs Grow Fruit?

Et kutt frukt tre lem kan ikke vokse frukt direkte, men den kan brukes til å vokse et nytt tre som skal gyte frukten over tid. Lem må kuttes på rett måte og til rett tid for å kunne forplante treet, og suksess er ikke garantert.

Borekaks


Pode og spirende er de vanligste måtene å forplante nye frukttrær, ifølge University of California Master Gard Program. Men borekaks er et levedyktig alternativ. Ved å ta kutte avhenger av typen av frukttrær. Ta bartre borekaks fra treets ny vekst i slutten av våren eller tidlig sommer, semi-bartre borekaks fra modne vekst i tidlig høst og løvtre borekaks fra sovende vekst. Ta borekaks fra enden av en lem, like under en stilk node.

Rooting


Kan ikke stiklingene plantes direkte i bakken, og forventes å trives. De må være gode kår i riktig miljø. Støv den avskårne enden av greinen med rooting hormon pulver for å forbedre sine sjanser til å overleve. Plant den i en middels stor gryte, i plantejord blandet med kompost og nitrogen-rik gjødsel. Vann den regelmessig slik at jorden holder seg fuktig, men ikke helt gjennomvåt. Skjære vil sakte utvikle røtter, og etter et år med vekst bør være klar for transplanterer utendørs.

Transplanterer


Velg et område for å transplantere skjære som er fri fra tung vegetasjon slik at ungtrær har plass til å vokse uten rot kvelning. Grav et hull halvparten igjen så stor som treets rotsystem. Transplantere treet nøye. Sørg for ikke å haug opp eller skade røttene. Gjødsle månedlig for det første året, opprettholde et fuktig jord rundt treet og holde seg unna dyr som kan skade treet før det er frisk nok til å overleve på egen hånd.

Frukt


Det vil ta noen år for nytt tre å bære frukter, avhengig av typen av treet. Trær vokst fra en skjæring vil vanligvis bære frukt ligner i smak og farge til sin mor treet. Første års avling vil ikke være sterk, og det meste av frukt vil være små og uspiselig. Det tar tid for frukttrær å bli produktiv, så tålmodighet og omsorg er nøkkelen til vellykket forplantning.