Hovudside

Hvordan Grow Reiger Begonia

by Walther


Riegers er en patentert hybrid mellom voks og tuberous begonier. Den Rieger begonia vokser godt både som potteplante og en hageplante, men anbudet rotsystem må lagres før vinteren frost. Rieger begonier er kun tilgjengelig fra planteskoler og leverandører som har lisensiert patentet for å selge dem. Fabrikkens roselignende blomster er tilgjengelig i et utvalg av farger, og plante blomster året rundt hvis dyrket som en potteplante innendørs.

Bruksanvisning


•  Plant den Rieger begonia i en godt drenert, delvis skyggelagt seng. Alternativt vokse begonia i et 12- til 15-tommers diameter potten med minst ett bunndreneringshullet og fylt med en kvalitet potting blanding.

•  Vann puttet Rieger begonier når toppen en tomme av jord begynner å føles tørr å ta på. Vann fra toppen av potten til overflødig vann begynner å renne ut i bunnen, så tømme dryppskålen. Vann utplantingsplanter gang i uken (eller når toppen en tomme av jord begynner å føles tørr), fukting toppen 6 inches av jord. Vanne bunnen av anlegget slik at fuktighet ikke samle seg på toppen av bladverket eller midten av tuber.

•  Gjødsle både sengetøy og potte begonier en gang i måneden med 15-30-15 gjødsel. Følg label applikasjons priser og metode. Gjødsle når anlegget er aktivt vokser - vanligvis i høst, vinter og vår.

•  Grav opp sengetøy begonier før den første harde frost i høst. Grave ned rundt tuber, skyv sparkelen under tuber og løft den fra sengen. Plant den Rieger i en forberedt gryte, sette tuber slik at toppen er ½ tomme under jordoverflaten. Bringe begonia innendørs og sted i et opplyst område ikke i direkte sollys.

•  Trim Rieger gjennom hele året, fjerne døde og skadede blader og stengler. Knip av visne blomster for å oppmuntre til videre blomstringen og for å forbedre sitt utseende.

•  Skjær tilbake hele anlegget når alle stilkene og bladene begynner å dø tilbake, vanligvis tidlig i vinter. Skjær tilbake hver stamme tilbake til tre eller fem blad knopper eller noder, eller ca 5 inches høy. Fortsett å vanne og gjødsle. Gang kuttet tilbake, begonia vokser i nye stengler og returnerer til å blomstre i løpet av få uker.

Tips og advarsler


  • Utendørs Rieger begonier kan stoppe blomstring i sommervarmen, men kommer tilbake til å blomstre når temperaturen kjøles i høst.