Hovudside

Kan du Clone en Rose Bush?

by Walther

Kan du Clone en Rose Bush?

Anlegget forplantning er gjennom frø, divisjon, lagdeling og kloning. Økende en rosebusk fra frø tar tålmodighet. Divisjon fungerer ikke hvis rosen er podet på en annen rot lager. Lagdeling kan fungere med en klatring rosebusk. Den vellykkede måte å duplisere en rosebusk er gjennom kloning.

Tidsramme


Ta 6 til 8-tommers borekaks fra rosebusken etter blomstrer begynner å visne i sen høst. Du kan også lage stammen borekaks på våren før rosebusken begynner å blomstre. Bruk en skarp kniv til å ta skjære og kuttet i en vinkel, slik at fukt ikke bygges opp på den gjenværende stammen og få den til å råtne. Umiddelbart satt borekaks i vann.

Kloning Process


Du bør belegge basal slutten av rose bush borekaks med en rooting hormon å stimulere rotvekst. Strippe alle bladene fra kapp unntatt de øvre to sett. Stokk skjære minst fire-inches til en kvalitet planting medium. Dekk borekaks med en glasskrukke eller plastpose før rosen cutting etablerer røtter. Ikke la borekaks å tørke ut eller vil de dø.

Advarsel


Hybrid roser er patentert og omsorg må tas for å unngå krenker patenter av registrerte roser. Et patent er levedyktig i 17 år, men noen selskaper fornye sine patenter. Sjekk med de rette myndigheter om at du kan klone din rose uten å bryte loven.